MUP poslao helikopter u potragu za bračnim parom u Studenici /video/

© Foto : Dragan JevremovićKuća koju je zarobila reka Studenica.
Kuća koju je zarobila reka Studenica. - Sputnik Srbija
Pratite nas
U mesto Živička kod Kraljeva upućen je helikopter kako bi spasao stariji bračni par koji je izlivena reka zarobila u kući, ali ljudi nisu pronađeni u kući. Policijska potraga za bračnim parom intenzivno traje, kažu za Sputnjik u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

„Reč je o mestu zvanom Živička, četiri kilometra uzvodno od manastira Studenica, ovde je dramatično, jer je usled obilnih padavina nivo reke Studenice značajno porastao i poplavio jedno domaćinstvo, jednu kuću i u njoj stariji bračni par. Poslednja komunikacija koja je obavljena sa njima bila je jutros u pola šest, kada se ćerka čula s njima. Od tada nema glasa od njih“, izjavio je za Sputnjik Dragan Jevremović, predsednik Mesne zajednice i poverenik Civilne zaštite za to područje, koji učestvuje u akciji spasavanja.

Lokalne spasilačke ekipe iz Kraljeva nisu mogle da priđu kući porodice Bogojević.

Spasilac se helikopterom spustio na krov kuće i nakon deset minuta provedenih u njoj napustio je, jer ih nije pronašao.

Iako bračni par nije pronađen u kući, intenzivna potraga za njima traje, saznaje Sputnjik u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Zbog izlivanja reka, odrona i srušenih mostova u prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva u Srbiji, a meštani brojnih sela su evakuisani. Vanredna situacija zbog poplava proglašena je u dvanaest opština, između ostalih u Osečini, Krupnju, Loznici, Ljuboviji, Malom Zvorniku, Arilju, Kosjeriću, Lučanima i Kraljevu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala