Stanje u Ivanjici kataklizmično: Situacija se pogoršava iz minuta u minut /video/

© Foto : Jutjub/ Info LIGA IvanjicaPoplava u Ivanjici
Poplava u Ivanjici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stanje u Ivanjici je kataklizmično. Nabujala Moravica ruši mostove, nosi pomoćne objekte, životinje, drveće, prikolice i betonske stubove.

Jedna porodica je evakuisana, a stanje se pogoršava iz minuta u minut. Nekoliko sela je odsečeno, odroni su na desetine putnih pravaca, prenosi portal „Infoliga“.

​Zamenik predsednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović kaže da se prvi put susreću sa ovakvom elementarnom nepogodom.

U Sađavcu je voda odnela most i štalu u kojoj su bile životinje. Ugroženo je i nekoliko privatnih stambenih objekata, a pod vodom su njive, oranice, plastenici

Meteorolozi najavljuju padavine tokom čitavog dana, a sve raspoloživo ljudstvo i mehanizacija su na terenu.

„Blaga reč je katastrofa. Vodozahvatu ne može da se priđe, biće restrikcije vode, puno je mulja, verovatno da građani tokom celog dana neće imati vode“, rekao je direktor JKP Ivanjica Vladimir Bojanović.

Predsednik opštine Zoran Lazović rekao je da je nivo Moravice nezapamćen, da je stanje alarmantno, te da će tokom dana proglasiti vanredno stanje.

​„Više stotina kuća je poplavljeno, jedno domaćinstvo je evakuisano. Veliki broj privrednih subjekata je pod vodom. Najkritičnije je u naselju Krtinica kod Špika i u naselju Lug u Crnjevu. Dosta putnih pravaca je odsečeno, prema Osonici, Pridvorici, Grabovici i Šumama. Regionalni put Ivanjica—Arilje je odsečen. Voda sve nosi, i mostove i betonske stubove“ rekao je Lazović, prenosi „Blic“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala