U Srbiji još sedam žrtava virusa korona, zaraženo još 296 osoba/video/

© Sputnik / Aleksandar MilačićRespirator u novoj bolnici na Karaburmi.
Respirator u novoj bolnici na Karaburmi. - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Srbiji je u poslednja 24 sata još sedam osobe preminulo od posledica virusa korona, čime je ukupan broj umrlih povećan na 151.

Virus je u poslednja 24 sata potvrđen kod još 296 osoba, te se ukupan broj zaraženih popeo na 7.779, saopštio je na konferenciji za novinare u Beogradu pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Hospitalizovano je 3.135 osoba, a na respiratorima je 91 osoba. Izlečena su 1.152 pacijenta.

Gojković je rekao da je u poslednja 24 sata testirana 5.051 osoba što je najveći broj testiranih u jednom danu do sada. Naveo je i da Srbija testira najviše u odnosu na zemlje u regionu.

On je kazao da je protekla noć bila teška jer je preminulo sedam pacijenata i naveo da su četiri preminule osobe bili štićenici Gerontološkog centra u Nišu.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Batut“ Darija Kisić Tepavčević je virus je registrovan u 30 ustanova socijalne zaštite kod 531 korisnika i 131 zaposlenog. 

Policijski čas tokom prvomajskih praznika?

Upitani koje će mere biti na snazi tokom prvomajskih praznika Gojković je rekao da će zavisiti od toka epidemije i da će o tome pričati u ponedeljak ili utorak na kriznom štabu.

Naveo je i da će javnost biti blagovremeno obaveštena kao i prethodnih puta kada je policijski čas duže trajao.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Batut“ Darija Kisić Tepavčević potom je upitala novinare da li ima neko ko ne bi sa svojom porodicom izašao ukoliko ne bi bilo policijskog časa.

„Mislim da vam je odgovor jasan šta je preporuka svih nas“, rekla je Kisić Tepavčević

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala