U Srbiji 275 novoobolelih od virusa korona, preminule još tri osobe

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaLaborant
Laborant - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Srbiji za poslednja 24 sata registrovano još 275 zaraženih virusom korona, saopšteno je u 15 sati na redovnoj konferenciji za medije. Od ovog virusa u našoj zemlji ukupno je obolelo 3.380 osoba

Do 15 sati, u poslednja 24 sata testirano je 2.159 osoba, a kod 275 osoba utvrđeno je da su pozitivni na virus korona.

Na respiratoru se trenutno nalazi 145 osoba.

U posledlja 24 sata preminule su još tri osobe, jedna osoba muškog i dve osobe ženskog pola, prosečne starosti 68, 6 godina.

Ukupan broj preminulih u Srbiji od virusa korona iznosi 74.

U Srbiji je od početka epidemije ukupno testirano 16.399 osoba.

Na konferenciji je saopšteno da se 27 dece nalazi na lečenju.

Kon: Oboleli u proseku imaju 15 do 20 kontakata

Oni koji su oboleli od virusa korona u proseku su imali 15-20 kontakata, koji takođe moraju biti ispitani na prisustvo tog virusa, ali taj broj zavisi, pre svega, od godina starosti obolelog, izjavio je danas epidemiolog Predrag Kon

"U proseku 15-20 kontatka su imali oboleli, ali to se menja i sam prosek se ne prati", rekao je Kon na pres konferenciji.

Kon je dodao da broj kontakata zavisi i od godina starosti obolelog, odnosno da li je reč o radnoaktivnom delu stanovništva ili starijim osobama.

"Najviše je bilo radno aktivnih, pa su kontakti relativno veliki, a kod starijih je neuporedivo niži. Ali, srećom starijih nismo mnogo ni imali, oni su se uglavnom zadesno inficirali", rekao je Kon.

Pozitivni sa blagom slikom biće smeštani i u banje

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će pozitivni na korona virus sa blagim simptomima biti smeštani i u specijalne bolnice u banjskim centrima, kao što su Selters, neke u Vojvodini i druge.

Lončar kaže da njihovi kapaciteti odgovaraju svemu što treba za takve bolesnike i da je jasno da čim se zovu specijalne bolnice - da imaju i potreban medicinski kadar, a biće i pojačani medicinskim kadrom, koji je već lečio pozitivne na koronu.

 

Uskoro opširnije...

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala