Svetska zdravstvena organizacija šalje pomoć Srbiji

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografija Svetska zdravstvena organizacija
 Svetska zdravstvena organizacija  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhan Gebrejezus izjavio je da će SZO uputiti neophodnu pomoć Srbiji u borbi protiv koronavirusa, u skladu sa raspoloživim resursima.

On je u telefonskom razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem rekao da je svetu danas više nego ikada neophodna solidarnost jer se radi o problemu koji pogađa sve i moguće ga je prevazići samo zajedničkim delovanjem.

Dačić je u razgovoru pohvalio aktivnosti SZO u nastojanju da se pomogne svim državama koje su zahvaćene globalnom pandemijom virusa KOVID-19, kao i na pomoći organizacije Srbiji, posebno u vidu testova za detekciju virusa, što će biti od velike važnosti za sprečavanje rasta broja obolelih u našoj zemlji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

On je upoznao generalnog direktora sa aktuelnom situacijom i aktivnostima koje Vlada Srbije preduzima u cilju zaštite svog stanovništva.

© Foto : Ministarstvo spoljnih poslova/OGNJEN STEVANOVICMinistar Dačić je upoznao generalnog direktora SZO sa aktuelnom situacijom i aktivnostima koje Vlada Srbije preduzima u cilju zaštite svog stanovništva
Svetska zdravstvena organizacija šalje pomoć Srbiji - Sputnik Srbija
Ministar Dačić je upoznao generalnog direktora SZO sa aktuelnom situacijom i aktivnostima koje Vlada Srbije preduzima u cilju zaštite svog stanovništva

Izrazio je bojazan da bi rast broja obolelih u narednom periodu mogao da dovede do nedostatka neophodne medicinske opreme, testova za detekciju virusa i deiznfekcionih sredstava i zamolio generalnog direktora da SZO Srbiji uputi neophodnu pomoć.

Dačić i generalni direktor Gebrejezus, dugogodišnji prijatelji iz vremena kada je Gebrejzus bio ministar spoljnih poslova Etiopije, dogovorili su se da ostanu u stalnom kontatku kako bi uz pomoć i podršku Svetske zdravstvene organizacije, Srbija, kao i ostale pogođene zemlje u najbržem roku pobedile ovu opaku bolest, prenosi Tanjug.

Posle razgovora generalni direktor SZO se na svom Tviter nalogu zahvalio ministru Dačiću na pozivu i istakao da će SZO podržati Srbiju u borbi protiv korona virusa.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala