Operska pevačica iz Rima na osmomartovskom koncertu u Nišu zarazila članove Simfonijskog orkestra

CC0 / Pixabay / Simfonijski orkestar
Simfonijski orkestar - Sputnik Srbija
Pratite nas
Epidemiolog Bratislav Tiodorović potvrdio je da su još dve osobe iz Niša pozitivne na koronavirus. To su članovi niškog simfonijskog orkestra, a zarazila ih je operska pevačica iz Rima koja je u Nišu održala osmomartovski koncert.

Tiodorović je rekao da je do sada u Nišu potvrđen koronavirus kod osmoro ljudi, prenose Novosti.

Za razliku od prethodnih slučajeva, koji su bili povezani za Nišlijkom koja živi u Luganu i koja je provela desetak dana u rodnom gradu, pa je tako prenela bolest, poslednja dva slučaja povezana su sa operskom pevačicom iz Rima koja je u Nišu održala osmomartovski koncert sa simfonijskim orkestrom.

Radnici u zaštitnim odelima - Sputnik Srbija
Pandemija – Iz minuta u minut: Kineski eksperti stižu u Srbiju

Po njenom povratku u Italiju ustanovljeno je da je obolela, a početkom ove nedelje javila su se dva zaposlena u simfonijskom orkestru sa simptomima gripa.

Svi ostali članovi orkestra su u samoizolaciji.

Epidemiolog Tiodorović apeluje na građane da ukoliko dolaze iz kritičnih zemalja da se jave na jedan od četiri telefona gde će dobiti potrebne informacije.

„Građanima Srbije niko ne može da zabrani da dođu u svoju zemlju, to je njihovo ustavno pravo, ali neka razmisle kakve posledice to može imati“, rekao je Tiodorović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala