Dva plana za svrgavanje Bajdena: Demokrate razradile strategiju za nepredviđene slučajeve

© AP Photo / Alexandra WimleyDžo i Džil Bajden
Džo i Džil Bajden - Sputnik Srbija
Pratite nas
Demokratska stranka lako bi mogla da razreši Džoa Bajdena ukoliko bude izabran za predsednika i otvoreno postavlja teren za tako nešto, smatra Trampov lični advokat Rudi Džuliani.

„Demokratska stranka ima planove za Džoa Bajdena. Nema pitanja. Postoje dve glavne stvari koje mogu da ga odvedu sa funkcije u bilo kom trenutku “, rekao je Đulijani za RT.

Jedan od načina na koji bi partijsko rukovodstvo moglo da prisili predsednika Bajdena da se povuče je taj što „pati od demencije“, rekao je Đulijani.

„Nensi Pelosi želi da ublaži ograničenja koja se odnose na eventualno razrešenje predsednika, ako pati od mentalnih bolesti. I rekla je da se to ne odnosi na Trampa. Pa čemu služi?“

Đulijani je mislio na nedavni potez predsedavajuće Predstavničkog doma da uspostavi komisiju koja će odlučiti da li je predsednik na vlasti mentalno sposoban za tu funkciju. Rekla je da se tu ne cilja na Trampa, jer će ga eliminisati glasačke kutije. To je izazvalo spekulacije među predsednikovim pristalicama da su demokrate izradile plan za nepredviđene slučajeve koji će prinuditi prenos moći na Kamalu Haris, u slučaju da Bajden pobedi.

Alternativno, demokrate bi mogle da koriste same informacije o navodnoj korupciji koja uključuje Bajdenovog sina Hantera, a koje pristalice demokratskog kandidata trenutno odbacuju kao dezinformacije. Američki mediji i tehnološki giganti optuženi su za pokušaj suzbijanja priče. 

Jedan od najglasnijih pristalica aktuelnog predsednika, Đulijani optužio je moćne kritičare Trampa da su se dogovorili kako bi sprečili njegov ponovni izbor i postavili „duboko kompromitovanog“ Bajdena na funkciju. Tu spadaju „manijakalno anti-Trampovi“ mediji, velike tehnološke kompanije koje deluju na cenzuri informacija štetnih za Bajdena i Demokratska stranka, za koju Đulijani tvrdi da je u džepu Silikonske doline.

„Cenzura je protiv Trampa i da se izabere momak kojeg oni kontrolišu, Džo Bajden“, rekao je Đulijani.

Prema Trampovom advokatu, jedan od primera pristrasnosti je u tome kako su se drugačije i medijske i tehnološke kompanije poput Tvitera i Fejsbuka odnosile prema curenju priče o  Hanteru Bajdenu i priči o Trampovim procurelim poreskim prijavama. Đulijani je uporedio sve podatke, ističući da su potisnuti samo oni štetni za Bajdena.

„Velika tehnologija i veliki mediji su ono što (Tramp) kaže - neprijatelj naroda“

„Kada lišavate američki narod kritičnih informacija o predsedničkim izborima, vi niste novinar, vi ste neka vrsta političkog plaćenika“, rekao je Đulijani.

© SputnikVidžet za američke izbore za inžekt
Dva plana za svrgavanje Bajdena: Demokrate razradile strategiju  za nepredviđene slučajeve - Sputnik Srbija
Vidžet za američke izbore za inžekt
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala