Nagorno-Karabah poziva da se formira međunarodna antiteroristička koalicija

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaStambene zgrade uništene u granatiranju Stepanakerta u Nagorno-Karabahu
Stambene zgrade uništene u granatiranju Stepanakerta u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik nepriznatog Nagorno-Karabaha Araik Arutjunjan je, u svetlu vesti o teroristima koji ratuju na strani Azerbejdžana u sukobu u Nagorno-Karabahu, pozvao da se formira međunarodna antiteroristička koalicija.
„Kao predsednik države koja se bori za svoju nezavisnost, pozivam civilizovani svet da aktivno učestvuje u borbi protiv terorizma. Imperativ dana je formiranje aktivne i efikasne međunarodne antiterorističke koalicije“, napisao je Arutjunjan na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, Jermenija i Nagorno-Karabah „danas su na prvoj liniji te borbe“.

„Borićemo se do konačne pobede. Ali to nije samo problem Jermenije i Nagorno-Karabaha“, naglasio je Arutjunjan.

On je dodao da su u današnjem svetu, kada je nemoguće bilo šta sakriti od bilo koga, „svi jasno videli da se u Azerbejdžan probila međunarodna teroristička mreža džihadista“.

„Ni za jednu državu na svetu nije tajna da su meta te strašne terorističke mreže civili Nagorno-Karabaha i Jermenije, naši gradovi i sela, naše pravo da živimo slobodno i da upravljamo našom sudbinom“, istakao je predsednik nepriznate republike.

Prema njegovom mišljenju, „Turska, koja dosledno pomaže i upravlja tom mrežom, uz saglasnost oportunističkih vlasti zvaničnog Bakua, koristi Azerbejdžan kao instrument za stvaranje novog žarišta međunarodnog terorizma na Južnom Kavkazu“

„Siguran sam da svaki odgovorni učesnik u svetskom političkom životu, država ili organizacija, jasno shvataju opasne posledice takvih razvoja događaja. Još se sećamo rezultata pokušaja džihadista da formiraju entitet nalik na državu u Iraku i Siriji. Sve države sveta treba da spreče planove Turske da pretvori Azerbejdžan u jazbinu terorizma na Južnom Kavkazu“, poručio je on.

Čitajte na Sputnjiku najnovije informacije o sukobu u Nagorno-Karabahu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala