Jermenija optužila Azerbejdžan za raketni napad na glavni grad Karabaha

© Sputnik / Karen AvetisyanKuća srušena u raketiranju Stepanakerta u Nagorno-Karabahu
Kuća srušena u raketiranju Stepanakerta u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparolka jermenskog Ministarstva odbrane Šušan Stepanjan saopštila je da je u toku raketni napad na glavni grad nepriznatog Nagorno-Karabaha, Stepanakert.

„Neprijatelj je započeo raketni napad na Stepanakert“, napisala je Stepanjanova na Fejsbuku.

Dopisnik Sputnjika javio je da se u gradu čulo nekoliko eksplozija i da su se čule sirene. Ljudi se spuštaju u skloništa.

Ministarstvo spoljnih poslova Karabaha kasnije je saopštilo da su u centru grada eksplodirale četiri kasetne bombe.

Glavni grad Nagorno-Karabaha, kao i drugi gradovi, proteklih dana podvrgnuti su intenzivnom raketnom napadu iz različitih vrsta naoružanja, uključujući i sistem „Smerč“.

Nekoliko raketa sistema „Smerč“ eksplodiralo je u blizini kancelarije Međunarodnog Crvenog krsta, saopštilo je Ministarstvo spoljnih posolova Nagorno-Karabaha.​

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Lideri Rusije, Sjedinjenih Američkih Država i Francuske pozvali su Jerevan i Azerbejdžan da hitno prekinu sukobe i započnu pregovore bez preduslova. Turska je izjavila da će Azerbejdžanu pružiti svaku pomoć, kako na bojnom polju, tako i za pregovaračkim stolom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala