Jerevan: Alijev u informativnoj blokadi

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaJerevan: Alijev u informativnoj blokadi
Jerevan: Alijev u informativnoj blokadi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jermensko Ministarstvo odbrane smatra da se predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev nalazi u informativnoj blokadi i da mu se prenose informacije koje ne odgovaraju stvarnosti.

„Imamo osnovane razloge da sumnjamo da se Alijev u sopstvenoj zemlji nalazi u informativnoj blokadi ... vrhovni komandant ne raspolaže informacijama, prenose mu informacije koje ne odgovaraju stvarnosti, tj. postoji problem sa strateškom komandom“, napisao je predstavnik Ministarstva Arcrun Ovanisjan na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, Alijev iznosi podatke o toku borbenih dejstava koji nisu u skladu sa realnošću i koji se „lako mogu opovrgnuti video materijalima“.

Alijev je tokom dana saopštio da je azerbejdžanska vojska stavila pod svoju kontrolu grad Džabrail i čitav niz sela u toj oblasti Nagorno-Karabaha.

Podsetimo, situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala