Baku: Na jermenskoj strani više od 550 poginulih i ranjenih, Jermenija: Poginulih - 31

© Ministerstvo oboronы Armenii / Uđi u bazu fotografijaRat u Nagorno Karabahu
Rat u Nagorno Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Oružane snage Jermenije su prvog dana kontraofanzive azerbejdžanske vojske pretprele  velike gubitke – ima preko 550 poginulih i ranjenih, saopštilo je azerbejdžansko Ministarstvo odbrane. Jermenska strana navodi da je tokom noći poginulo još 15 vojnika i da u jermenskim redovima poginulih ima ukupno 31.

Kako se navodi, jermenska vojska je izgubila i 22 tenka i dugih oklopnih transportera, 15 protivavionskih raketnih kompleksa „Osa“, 18 bespilotnih letelica, artiljerijsko oružje, kao i više skladišta municije.

U borbama u pravcu sela Tališ likvidiran je komandir desantne jedinice, poptukovnik Lernik Babajan, tvrde u Bakuu, dodajući da je njegova jedinica pretrpela teške gubitke.

Kako se ističe, azerbejdžanska vojska je posle artiljerijskih i vazdušnih udara po položajima protivničke strane oko Tališa zauzela više važnih tačaka a protivnika primorala na povlačenje.

 

„Izjave zvaničnika Ministarstva odbrane Jermenije o gubicima u redovima azerbejdžanske vojske ne odgovaraju realnosti“, ističe se u saopštenju Ministarstva odbrane Azerbejdžana.

Kako se navodi, usled jake vatre koju je jermenska vojska otvorila na čitav niz sela u Nagorno-Karabahu ima žrtava među civilima, kao i ranjenih, a mnogi objekti civilne infrastrukture su uništeni.

U Bakuu navode da su tokom kontranapada oslobodili čitav niz sela kao i da su pod svoju kontrolu stavili više kontrolnih punktova.

Jermenska strana, međutom, navodi da je tokom noći poginulo još 15 vojnika i da u jermenskim redovima poginulih ima ukupno 31.

Predstavnik Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan opovrgao je saopštenja azerbejdžanske strane o velikim gubicima jermenskih snaga u Karabahu.

„Tokom noći nastavljene su borbe a naše oružane snage su ostvarile zavidne uspehe. Situacija nije mirna, borbe se nastavljaju i na nekim tačkama se vode praktično artiljerijski dueli. Informacije azerbejdžanske strane o gubicima naše vojske ne odgovaraju stvarnosti“, napisao je Ovanisjan.

U Nagrono-Karabahu juče je došlo do eskalacije sukoba, a dve strane su se međusobno optuživale za pokretanje borbenih dejstava.

Borbe su nastavljene i tokom noći i jutros.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala