Tramp šalje hiljadu vojnika u borbu protiv korone u Njujorku

© REUTERS / ALEKSANDRA MICHALSKAA field hospital is set up by Samaritan's Purse, a Christian humanitarian aid organization, and FEMA at the East Meadow in Central Park amid a coronavirus disease (COVID-19) outbreak in New York City, U.S., March 30, 2020
A field hospital is set up by Samaritan's Purse, a Christian humanitarian aid organization, and FEMA  at the East Meadow in Central Park amid a coronavirus disease (COVID-19) outbreak in New York City, U.S., March 30, 2020 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će u Njujork biti prebačeno hiljadu vojnih eksperata – lekara i medicinskih tehničara, za borbu protiv epidemije virusa korona.

Kako je rekao tokom brifinga u Beloj kući, hiljadu vojnih lekara i medicinskih tehničara biće upućeno u Njujork, jer je tamo jedna od najtežih situacija sa KOVID-19 u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tramp je istakao da će u grad i državu Njujork biti poslati respiratori. Trenutno se u skladištima nalazi oko 10 hiljada aparata za veštačko disanje.

Američki predsednik uverio je Amerikance da će na hiljade vojnika priteći u pomoć. Među vojnicima će biti i lekari i medicinsko osoblje. Tramp je naglasio da će sledeća nedelja najverovatnije biti najteža za Sjedinjene Američke Države, jer zemlju „očekuje mnogo smrtnih slučajeva“.

Avion An-124-100  - Sputnik Srbija
Ruski avion sa medicinskom opremom sleteo u Njujork /video/

Prema poslednjim podacima, u državi Njujork broj žrtava virusa korona porastao je na 3,5 hiljada, a ukupan broj registrovanih slučajeva već je 114 hiljada.

Ukupno je u Sjedinjenim Američim Državama zabeleženo 312 hiljada slučajeva zaraze virusom korona, a umrlo je gotovo 8,5 hiljada ljudi.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove koronavirusne infekcije KOVID-19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od 1,2 miliona slučajeva zaraze, a umrlo je više od 67 hiljada ljudi.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala