Duterte naredio vojsci i policiji: Pucajte u onog ko pravi nevolje tokom karantina

© REUTERS / Lean Daval Jr Predsednik Filipina Rodrigo Duterte
Predsednik Filipina Rodrigo Duterte - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Filipina Rodrigo Duterte upozorio je građane da će narediti policiji i vojsci da ubiju svakoga „ko stvara nevolje“ tokom karantina koji predstavlja preventivnu meru za zaustavljanje širenja virusa korona.

„Neka ovo svima bude upozorenje ─ slušajte vladu, sada je najvažnije da u zemlji vlada red“, rekao je Duterte u obraćanju naciji koje je emitovano na televiziji, preneli su sinoć svetski mediji, javlja Tanjug.

„Nemojte pokušavati da povredite zdravstvene radnike, lekare... jer je to ozbiljan zločin“, naglasio je Duterte i ozbiljno upozorio Filipince: „Moja naredba policiji i vojsci je da ako iko bude stvarao nevolje, a vaši životi su ugroženi: pucajte u njih!“.

U ovoj zemlji prijavljeno je 2.311 slučajeva zaraze, umrlo je skoro 100 ljudi, a, kako navode mediji, građani se okupljaju i ne poštuju izrečene mere zabrane kretanja zato što su gladni.

Oni koji protestuju širom Filipina kažu da je to zato što nemaju posao, novac, nemaju šta da jedu, a država im ne obezbeđuje osnovne namirnice kako bi mogli da prežive.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala