Bolest se ipak vraća: Pacijent koji je preležao koronavirus ponovo pozitivan

© Sputnik / Alexander Kondratyuk / Uđi u bazu fotografijaHermetička kapsula za pacijente sa koronavirusom
Hermetička kapsula za pacijente sa koronavirusom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Japanac koji je preležao koronavirus ponovo je pozitivan na isti, i to oko tri nedelje nakon što je napustio bolnicu u kojoj je lečen, prenosi Indipendent pisanje japanske televizije.

Muškarac (70) bio je putnik na kruzeru „Diamond Princes”. Prilikom prvog testiranja bio je pozitivan na koronavirus 14. februara, još dok je bio u karantinu na brodu. Prebačen je u bolnicu, gde je lečen. Nakon hospitalizacije bio je negativan na virus 2. marta, izvestila je japanska agencija NHK, navodi Nedeljnik.

Kako prenose mediji, nakon što se vratio kući u Prefekturu Mije, Kansaj regiju, pacijent je ponovo počeo da ispoljava simptome - dobio je temperaturu 39. Sledećeg dana je ponovo smešten u bolncu i testiran, da bi mu lekari potvrdili da je ponovo inficiran.

Ovo nije jedini slučaj da je ista osoba ponovo obolela od koronavirusa. Jedna Japanka je 27. februara bila drugi put pozitivna na koronavirus, i to nekoliko nedelja nakon što se oporavila. U pitanju je žena četrdesetih godina iz Osake izgleda da je prva osoba izvan Kine koja je dva puta bila pozitivna na Kovid-19.

Ranije tokom meseca, lekari iz različitih delova Kine prijavili su da su neki pacijenti, koji su se oporavili od bolesti i pušteni su kući, po drugi put su bivali pozitivni na Kovid-19. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala