Kineski stručnjaci stižu u Italiju da pomognu u borbi protiv koronavirusa

© AP Photo / Xinhua/ Xiong QiLekari Odeljenja za intenzivnu negu u univerzitetskoj bolnici u kineskom gradu Vuhan
Lekari Odeljenja za intenzivnu negu u univerzitetskoj bolnici u kineskom gradu Vuhan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Červoro medicinskih stručnjaka i poznavalac italijanskog jezika iz kineske provincije Sičuan otputovalo je danas u Šangaj, odakle će otići u Italiju da bi pomoglo toj zemlji u borbi protiv pandemije koronavirusa, saopštila je kineska agencija Sinhua.
„Čim stignemo u Italiju počećemo sa proučavanjem situacije u zemlji, a tokom saradnje s italijanskim lekarima ćemo razmenjivati iskustva u borbi protiv epidemije”, izjavio je jedan od kineskih stručnjaka, a prenosi Sinhua.

Prema navodima ove kineske agencije, pet stručnjaka će se pridružiti grupi specijalista-dobrovoljaca, koju je organizovalo Kinesko društvo Crvenog krsta. Nakon toga će ceo tim otputovati u Italiju.

Prethodno je ministar inostranih poslova Kine Van Ji u telefonskom razgovoru s italijanskim kolegom Luiđijem di Majo izjavio da će Kina pružiti humanitarnu pomoć Italiji u borbi protiv širenja COVID-19. Italijanski ministar inostranih poslova je izjavio da je u zemlji prisutna nestašica medicinskih zaštitnih sredstava zbog širenja koronavirusne infekcije i da se nada da će Kina moći da pomogne.

© Sputnik / ScreenshotKontrola koronavirusa u Kini
Kineski stručnjaci stižu u Italiju da pomognu u borbi protiv koronavirusa - Sputnik Srbija
Kontrola koronavirusa u Kini

Podsetimo, u Italiji, koja je posle Kine najviše pogođena koronavirusom, za samo 24 sata umrlo je čak 168 ljudi, što je najviše u jednom danu od 21. februara od kada su registrovani prvi slučajevi.

Tako je broj preminulih za samo jedan dan porastao za 36 posto i sada iznosi 631, prenosi Rojters podatke Službe civilne zaštite.

Zabeleženo je novih 977 obolelih, pa je sada u Italiji 10.149 zaraženih, što je oko 10 posto više nego dan ranije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala