Đoković u Parizu govorio o Beogradu /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković pozdravlja volontere na Beograd openu
Novak Đoković pozdravlja volontere na Beograd openu - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Pratite nas
Novak Đoković je prokomentarisao pobedu nad Pablom Kuevasom u drugom kolu Rolan Garosa, ali i odluku da nastupi na Beograd openu zbog koje će morati da skine „kletvu“.
Đoković je nadigrao Urugvajca sa 3-0 u setovima (6:3, 6:2, 6:4) i zakazao duel trećeg kola sa Litvancem Ričardasom Berankisom.
Najbolji teniser planete je istakao da je zadovoljan učinjenim.
„Zadovoljan sam partijama u prva dva kola. Nije lako igrati protiv Kuevasa u ovakvim uslovima, kada loptica dosta odskače, pošto je on specijalista za šljaku. Nadam se da ću dogurati daleko na turniru, pošto se osećam dobro“, rekao je Đoković.
Novak je upitan da prokomentariše odluku da nastupi u Beogradu u nedelji pred Rolan Garos, iako sva tri prethodna puta u karijeri nije imao dobre rezultate na Grend slemu kada je činio isto, čime je primorao sebe da skine „kletvu“ ukoliko želi do titule.
​„Kada sam saznao da će u Beogradu najverovatnije biti publike, bila je to laka odluka za mene, jer sam želeo da provedem vreme sa porodicom, decom, suprugom, roditeljima i braćom i da se nahranim tom energijom i podrškom koju sam imao na poslednjih nekoliko mečeva, posebno u tom finalu. Bila je sjajna atmosfera, a ja nemam mnogo prilike da igram kod kuće. Želeo sam da to iskoristim i da se tako motivišem za Rolan Garos. Za sada sve funkcioniše dobro i čini mi se kao da je bila dobra odluka“, podvukao je srpski teniser.
Beograd open je bio jedan od turnira koji su bili prvi koji su poštovali drugačija pravila od prethodnih, odnosno na kojima su igrači imali slobodu kretanja bez striktnog mehura, što nije slučaj u Parizu.
Rodžer Federer tokom meča sa Marinom Čilićem na Rolan Garosu - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2021
Federer korak bliže Đokoviću posle žustre rasprave sa Hrvatom i sudijom /video/
„Uticalo je dobro na mene, posebno zbog okolnosti u kojima smo danas – sa mehurima i restrikcijama, kada ne možemo da se krećemo potpuno slobodno. Mesecima unazad sam znao da će ovde u Parizu biti neka vrsta mehura, uz treninge od po sat vremena dnevno. Sve osim toga svodi se na teren i hotelsku sobu“, objasnio je srpski teniser.
Priča se vratila na meč drugog kola, odnosno na treći set u kojem je Kuevas bio najravnopravniji.
„Treći set je bio izjednačen. Na početku i sredinom seta je imao šanse, brejk lopte... Mislim da je počeo da igra mnogo bolje, pravio je manje grešaka i naterao me da trčim i radim više. Ipak, osećao sam se komforno i igra je generalno bila sjajna. Veoma sam zadovoljan“, podvukao je prvi nosilac Rolan Garosa.
Đokovićev krah je bio Federerova najveća motivacija
Debakl „ruskog tajnog oružja“ u Parizu
Uzbuna u Parizu zbog Hrvata – najbolji dubl teniseri u karantinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala