Đoković: Bilo mi je baš loše u trećem setu

© AP Photo / Darko VojinovicSrpski teniser Novak Đoković
Srpski teniser Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2021
Pratite nas
Novak Đoković, prvi reket sveta, čestitao je Aslanu Karacevu na pobedi u polufinalu Srbija opena i dodao da je u poslednja dva dana imao zdravstvenih problema, te da je veći deo trećeg seta igrao sa vrtoglavicom.

„Igrao je brzo, kako zna da igra, očekivao sam to. Dobro sam počeo, ali bilo je mnogo različitih faktora koji su uticali – pad koncentracije i pad fizičke spreme zbog tih zdravstvenih razloga, neubičajeno za mene. Veći deo trećeg seta sam igao sa vrtoglavicom, bilo mi je baš loše. S druge strane protivnik je igrao agresivno, precizno, igrao je hrabro, odvažno i kad god je trebalo pronalazio je najbolji način“.

Novaka je posle atomske borbe i više od tri sata igre eliminiso 28. teniser sveta.

„Imao sam zdarvstvenih problema u poslednja dva dana, ali to ne umanjuje njegove zasluge“, dodao je.

Ipak, Đoković je sveukupno zadovoljan nedeljom.

„Ovo je, pored svega, dobra nedelja. Uspešan je turnir za Srbija open i nadam se da će biti dobro finale. Nadam se da ću igrati ponovo ovde za četiri-pet nedelja. To je plan, ali videćemo, cilj je Rolan garos i tuželim da igram najbolje“, rekao je Đoković posle poraza.

Srbija će biti domaćin novog ATP turnira, u nedelji pred Rolan Garosa, a Novak je istakao da bi voleo da igra, ali i da ne zna još sa sigurnošću.

Đoković je otkrio da je imao manje zdravstvene probleme tokom nedelje.

Srpski teniser Novak Đoković  - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2021
Kraj za Novaka – srpsko-ruski spektakl pripao Karacevu!

Đoković je normalno čestitao ruskom teniseru na pobedu, a novinari su ga posle meča pitali kako se oseća u tim trenucima.

„Iznerviran sam na sebe, ali ne mogu da budem iznerviran na protivnika. On je bio bolji, a ja sam tako odgojen. Mislim da je to pravi način razmišljanja, na kraju meča mu pružite ruku i to je to. Mislim da je zaslužio da pobedi i zato sam mu dao 'palac gore'. Pogađao je najbolje kada je bilo najbitnije. Kada je poslednji poen odigran, to je to. Nema zle krvi, nikoga ne mrzim, neću se ljutiti na njega ako me je pobedio. Ljutiću se na sebe i preispitivaću se, ali ko god pobedi zaslužuje pohvale i ja ću to i uradaiti“.

„Ne želim da pravim nikakve planove, smučilo mi se to, samo neko planiranje, samo mislim na Grend slemove, ove druge turnire igram da se spremim za to“, dodao je.

Normalno, Novaku je posebno krivo što je izgubio na domaćem terenu.

„Nikada nije dobro izgubiti kod kuće, bolno je. Vravo za Karaceva, ali ja sam igraoo loše. Borio sam se, pokušavao sam, publika je bila sjajna, oni su pokušavali sve do kraja da mi pomognu. Mislim da sam zbog njih osvojio drugi set“, rekao je Novak i zaključio:

„Rolan garos mi je i dalje glavni fokus. Moram da igra mnogo bolje nego danas, i u Monte karlu, da bih tamo osvojio trofej. Nadam se da ću biti bolji kada to bude najpotrebnije“.

Kraj za Novaka – srpsko-ruski spektakl pripao Karacevu!

Đoković posle maratona i neviđene drame poražen od Karaceva!

Braća iz Hrvatske u suzama posle titule u Beogradu /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala