Kraj za Novaka – srpsko-ruski spektakl pripao Karacevu!

© AFP 2023 / VALERY HACHESrpski teniser Novak Đoković
Srpski teniser Novak Đoković  - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, poražen je u polufinalu Srbija opena od ruskog tenisera Aslana Karaceva – 7:5, 4:6, 6:4.

Karacev, 28. teniser sveta, slavio je posle velike borbe i više od tri sata igre, te će u velikom finalu igrati protiv protiv Matea Beretinija koji je pobedio Tara Danijela.

Srpski teniser Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2021
Đoković: Bilo mi je baš loše u trećem setu

Meč između srpskog i ruskog tenisera mogli ste da pratite putem našeg bloga.

Na terenima Teniskog centra Novak viđen je spektakularan tenis, meč koji je trajao više od tri sata, a na kraju su nijanse odlučile da kao pobednik iz duela izađe 28. teniser sveta.

Šesti gem trećeg seta bio je ključan, pošto je Đoković imao čak pet brejk lopti i nijednu nije uspeo da iskoristi. Karacev je bio u naletu i na najbolji način ga je iskoristio u narednom gemu u kom je oduzeo servis prvom reketu sveta.

Srpski teniser spasao je meč loptu na svoj servis, potom nije uspeo da iskoristi još dve brejk lopte u desetom gemu, te je ruski teniser na kraju zasluženo slavio.

Prvi set odlično je počeo za srpskog tenisera. Novak je iskoristio poklone ruskog predstavnika i posle samo desetak minuta igre imao je prednost od tri gema – 3:0.

Ipak, od tog trenutka, pa do kraja prvog perioda igre, Karacev je bio bolji teniser na terenu. U Đokovića se uvukla nepotrebna nervoza, u jednom gemu je žestoko opsovao i vikao na boks, te je bilo jasno da nas čeka velika borba.

Aslan se vratio u set i, ne samo to, dobio je pet od narednih šest gemova, te je u desetom servirao za vođstvo. Novak je u tim trenucima pronašao najbolji tenis i ribrejkom se vratio u prvi set – 5:5.

Međutim, Đoković nije bio u stanju da dobije gem na svoj servis, te je Karacev spektakularnim tenisom došao do novog brejka, a potom i seta – 5:7.

Drugi set počeo je na isti način kao i prvi – brejkom Novaka – a i nastavljen je na isti način – ribrejkom ruskog tenisera i potpunim preokretom.

Karacev je osvojio četiri gema zaredom, došao do 4:2 i svega dva gema delila su ga od pobede. Tada se Đoković probudio i napravio veliku seriju.

Vratio je brejk, a potom je i oduzeo servis ruskom igraču, te je posle više od dva sata i 20 minuta na semaforu bilo 1-1 u setovima – 5:7, 6:4.

U trećem setu nastavljena je velika borba. Igrao se atomski tenis, a razlog poraza prvog tenisera sveta treba tražiti u neiskorišćenim brejk loptama.

Imao je čak deset brejk lopti u trećem setu, u tri različita gema, i nijednu nije uspeo da iskoristi. Na kraju, Karacev je iskoristio prvu šansu i zasluženo se plasirao u veliko finale.

Đoković posle maratona i neviđene drame poražen od Karaceva!

Braća iz Hrvatske u suzama posle titule u Beogradu /video/

Da li je jedini spas – vakcina?

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala