Piksijevi „orlovi“ u Japanu: „Osećamo težinu grba koji nosimo“

© REUTERS / MARKO DJURICADragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2021
Pratite nas
Fudbalska reperezentacija Srbije odradila je prvi trening uoči prijateljskog meča protiv Jamajke, koji je na programu 7. juna.
Selektor Dragan Stojković izveo je reprezentativce na teren stadiona u Miki sitiju, tridesetak kilometara od Kobea, na kojem će se odigrati prijateljska utakmica protiv Jamajke.
Utiske posle prvog treninga u Japanu izneo je defanzivac Marko Petković.
„Teren je odličan, uslovi su zaista fenomenalni kao što smo i očekivali. Posle dugog leta od Beograda, preko Dubaija, do Osake i specifičnih kontrola na aerodromu, konačno smo dočekali da se malo družimo sa loptom i sada je sve lakše. Svi smo prezadovoljni i nema razloga da tako ne bude do kraja našeg boravka u Japanu“, rekao je Petković za sajt Fudbalskog saveza Srbije.
„Atmosfera je odlična. Tako je od prvog okupljanja kada je Mister preuzeo reprezentaciju i nastavilo se i sada na putu ka Japanu. Bože zdravlja da sačuvamo takvu atmosferu i neće biti razloga za brigu kada je reč o rezultatima“, dodao je Petković.
Vremenska razlika i džet-leg nisu uticali na srpske fudbalere koji su u vrlo jakom ritmu odradili prvi trening u Miki sitiju, a Petković je istakao da nastupi u dresu sa nacionalnim grbom ne priznaju umor i pospanost.
„Čeka nas Jamajka, znamo koga predstavljamo, osećamo težinu grba koji nosimo na dresu. Imamo sasvim dovoljno vremena da se upoznamo sa kvalitetima oba rivala, nikoga nećemo potceniti, uopšte ne sumnjam da ćemo obe utakmice odigrati maksimalno i da nećemo razočarati“, kaže Petković.
Prvi strelac domaćeg prvenstva, napadač Radnika iz Surdulice, Milan Makarić i dalje je pod utiskom jedne fenomenalne sezone koja se završila na najbolji mogući način, pozivom u A reprezentaciju Srbije.
„Mogu slobodno da kažem - sezona iz snova. Misterov poziv je došao kao šlag na tortu, želeo bih da se zahvalim njemu, ali i svim ljudima koji su doprineli mom velikom uspehu u karijeri. Izuzetna je čast braniti boje svoje zemlje. Atmosfera je odlična, većinu momaka poznajem od ranije jer smo približno istih godina. Njihova podrška mi je od velikog značaja i brzo sam se uklopio“, kaže Makarić.
Makarić je najbliže pratioce u trci za najboljeg strelca ostavio daleko iza sebe i par kola pre kraja prvenstva.
„Iskreno se nadam da ću golgetersku seriju nastaviti i u dresu reprezentacije. San svakog fudbalera je da zaigra za svoj nacionalni tim, a kada se to dogodi, naredni cilj je i da zatrese protivničku mrežu. Za mene neće biti veće radosti ukoliko uspem da se upišem u strelce na mečevima sa Jamajkom ili Japanom. Nikada u životu nisam imao duži put avionom. Uspeli smo koliko-toliko da se odmorimo, nadam se da će posle ovog treninga sve biti lakše. Uslovi za rad su odlični, siguran sam da će ekipa spremno dočekati prvu utakmicu sa Jamajkom. Ostaje nam da pružimo maksimum i da se vratimo kući sa dva pozitivna rezultata“, rekao je Makarić.
Zvezda ostala bez stuba odbrane
Italija držala čas fudbala, svet bruji o Ronaldovom trku /video/
Aguero je otišao u velikom stilu, a Gvardioline suze su lažne
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala