Srbija dobija rivale u trci za Katar, Kosovo* pravi probleme za UEFA

© AP Photo / Darko VojinovicDušan Tadić slavi postizanje gola u utakmici protiv Ukrajine
Dušan Tadić slavi postizanje gola u utakmici protiv Ukrajine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije će na žrebu zakazanom za ponedeljak od 18.00 dobiti protivnike u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Žreb će biti održan u Cirihu, a Srbija se nalazi u drugom šeširu.

Određivanje rivala će biti poludirigovano, UEFA je odlučila da pojedine reprezentacije neće moći da se sastanu zbog političkih razloga.

Najveći problem predstalja selekcija koja predstavlja teritoriju Kosova i Metohije, pod zastavom samoproglašene države, koja neće moći da bude u grupama sa Srbijom, Rusijom, te Bosnom i Hercegovinom.

UEFA je imala i drugi kriterijum, prema vremenskim uslovima, tako da u istoj grupi neće moći da budu Belorusija, Estonija, Farska Ostrva, Finska, Island, Letonija, Litvanija, Norveška, Rusija i Ukrajina.

Deset pobednika kvalifikacionih grupa će se plasirati direktno na Svetsko prvenstvo, deset drugoplasiranih i dve ekipe iz Lige nacija će igrati dodatne kvalifikacije, sa tri grupe od po četiri ekipe, te polufinalima i finalima svake grupe.

U prvom šeširu se nalaze Belgija, Francuska, Engleska, Portugal, Španija, Hrvatska, Italija, Danska, Nemačka i Holandija.

U drugom šeširu su Srbija, Švajcarska, Poljska, Švedska, Vels, Austrija, Ukrajina, Turska, Slovačka i Rumunija.

​Treći šešir čine Rusija, Mađarska, Republika Irska, Češka, Norveška, Severna Irska, Škotska, Island, Grčka i Finska, dok su u četvrti šešir smeštene Bosna i Hercegovina, Slovenija, Severna Makedonija, Crna Gora, Albanija, Bugarska, Belorusija, Izrael, Gruzija i Luksemburg.

U petom šeširu su Kipar, Jermenija, Farska Ostrva, Azerbejdžan, Estonija, Kosovo*, Kazahstan, Litvanija, Letonija i Andora, a u šestom Moldavija, Malta, Lihtenštajn, Gibraltar i San Marino.

► Srbin iz dijaspore, a igra fudbal? Smeši mu se dres Zvezde

► Loša vest iz UEFA – klubovi iz Srbije idu u „treću ligu“

► Trijumf Srbije nad Rusijom, obezbeđen opstanak u B Ligi nacija /video, foto/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala