Sve o utakmici u kojoj Zvezda traži kartu za „evropsko proleće“

© AP Photo / Darko VojinovicUtakmica Crvena zvezda Gent u Beogradu
Utakmica Crvena zvezda Gent u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, na meču protiv Hofenhajma, u petom kolu takmičenja Lige Evrope izvešće na teren petu različitu startnu postavu.

Aktuelni šampion Srbije u četvrtak od 18.55 ugostiće bundesligaša u pretposlednjoj utakmici grupe L drugog po rangu evropskog klupskog fudbalskog takmičenja.

Crveno-beli nalaze se u sjajnoj formi, jednom nogom su u nokaut fazi, i meč protiv Hofenhajma poslužiće Stankoviću da prinudno pruži šansu igračima iz drugog plana na kojima je da iskoriste ukazano poverenje.

Klub iz Ljutice Bogdana biće oslabljen neigranjem ključnih igrača iz startne postave Aleksandra Kataija, Mirka Ivanića i Milana Rodića, a velike su šanse da će i „vojnik kluba“ Aleksa Vukanović biti van stroja.

Takođe, utakmicu bi trebalo da propusti i Marko Gobeljić, koji je krenuo sa treninzima, ali je rovit i popularni „Mister“ verovatno neće rizikovati stavljanjem zvezdinog univerzalca u startnu postavu.

„On se priključio timu. Videćemo da li je spreman i za koliko minuta“, rekao je trener Zvezde pred meč sa Hofenhajmom.

Usled brojnih zdravstvenih problema, Stanković je u dosadašnjem delu takmičenja u četiri meča tri puta izašao sa drugačijom formacijom.

​U prvom kolu, protiv Hofenhajma, trener šampiona Srbije morao je da pribegne taktici 3-4-2-1, na utakmicama protiv Libereca i Genta raspored je bila standaran, 4-3-2-1, međutim pre sedam dana ponovo je došlo do promena u timu.

Stanković je odabrao sistem 4-1-4-1 u kom je Njegoš Petrović igrao zadnjeg veznog, a na konferenciji za medije pred meč sa nemačkim rivalom najavio je potencijalno novu promenu u taktici.

„Poremetilo nas je ovo sa Aleksom. Videćemo, idem da radim i vidim sve opcije, šta se gubi, a šta dobija. Moguće je da ćemo promeniti formaciju“. 

„Ovo sa Aleksom“ odnosi se na Vukanovića koji je dobio pozitivan test na korona virus, ali će ponovo biti testiran jer je u prošlosti bilo „lažnih uzbuna“ i nakon toga će biti doneta konačna odluka.

Njegovo mesto najverovatnije zauzeće Srđan Spiridonović, koji se na početku sezone nametnuo, ali je usledio je pad u formi pa će mu novi izlazak na evropsku pozornicu biti odlična šansa da se vrati na pravi put.

Standardno, na golu će biti Milan Borjan, a ispred njega igraće Miloš Degenek, Nemanja Milunović, Radovan Pankov i Milan Gajić.

View this post on Instagram

A post shared by Milan Gajic (@milan_g2)

Trener Zvezde ne može da računa na Rodića, Gobeljić je rovit i Degenek će morati da zauzme poziciju levog beka. To mu nije prirodno mesto na terenu, ali je protiv Genta pokazao da može pristojno da pokrije levu aut liniju.

„Opet smo u deficitu sa igračima. Ne želim da to bude alibi. Gledaćemo da na terenu budemo još jači nego što smo bili. Ali, ne prija kada se dan pred utakmicu iznenada nešto desi. Siguran sam da ćemo izvući maksimum, jer nam ova utakmica donosi mnogo“, rekao je Stanković. 

Dosta smo pričali o izostancima, te je vreme da se okrenemo i fudbalerima koji se vraćaju u startnih jedanaest. Jedan od njih je defanzivni vezista Seku Sanogo koji je odslužio dve utakmice suspenzije u Ligi Evrope.

Povremeni reprezentativac Obale Slonovače uneće čvrstinu u srednji red, a uz njega se dosad nalazio mladi Veljko Nikolić, a postoji mogućnost da Stanković ponovo pruži priliku Petroviću.

Po bokovima će napadati El Fardu Ben i popularni „Spidi“, a uloga ofanzivnog veznog poverena je Geloru Kangi, što je još jedna dobra vest za Stankovića.

Kreativni vezista sa burnim temperamentom se povredio na meču protiv Vojvodine i propustio je utakmice sa Gentom i Radom, ali je sada spreman, bar zdravstveno, da se stavi na raspolaganje ekipi.

Očekivano, napad će predvoditi Italijan Dijego Falčineli, dok će priliku sa klupe čekati Milan Pavkov i Ričmond Boaći.
Zvezda će 99 odsto dočekati „proleće“ u Evropi, a na meču protiv bundesligaša ima priliku da otkloni svaku dilemu, ali da napadne prvo mesto u Grupi L.

„Kada treba da dobiješ 3:0, moraš mnogo da rizikuješ, da se otvoriš. Idemo na pobedu, iz organizovane igre. Fudbal je čudna igra, nikad ne znaš kako će se namestiti utakmica. Bitno je da budemo kompaktni. Dobra organizacija i kalkulisani rizik. Pristup 11 momaka koji izađu i onih sa klupe mora da bude stoprocentan. I, onda polako, minut po minut“, kazao je trener Zvezde.

Stanković je ovde jasno stavio do znanja da ekipa neće juriti „kao muva bez glave“ ka golu protivnika.

Gosti iz Hofenhajma, gradića udaljenog tri kilometra od Zinshajma, već su obezbedili plasman u nokaut fazu i to treneru Sebastijanu Henesu daje prostor za kalkulacije.

Nemački mediji prenose kako Henes neće izvesti najjači tim u Beogradu, kako zbog problema sa povredama, a tako i zbog izborenog proleća, ali i činjenice da će u srpsku prestonicu stići na dan meča i odmah se vratiti nazad, bez noćenja i treninga.

Dakle, očekujte potpuno kombinovani sastav Hofenhajma jer zbog zdravstvenih problema u prestonicu Srbije nisu doputovali Adamjan, Stafilidis, Bičakčić i Hubner, a Henes će verovatno odmoriti i Kramarića, Beboa ili Samasekua.

I takav sastav Hofenhajma je blagi favorit protiv jedinog srpskog predstavnika u Evropi.

Potencijalni tim Hofenhajma bi trebalo bude: Bauman – Bogarde, Kasim, Nortvejt, Skov – Rudi, Foht, Gajger, Gaćinović – Bajer, De Melo.
Ekipa iz regije Kraighau nalazi se u lošoj formi u Bundesligi, osvojili su se svega devet bodova iz devet utakmice i za trijumf ne znaju više od dva meseca.

Da bude još čudnije, poslednji put tri boda u domaćem šampionatu osvojili su pobedivši šampiona Evrope – Bajern Minhen rezultatom 4:1.

Od tada su pobede beležili samo u Evropi i sa tom tradicijom pokušaće da nastave protiv Zvezde u Beogradu.

Ekipa Dejana Stankovića, iako oslabljena, imaće šta da kaže i bez sumnje nas očekuje zanimljiv duel na stadionu Rajko Mitić, sa početkom od 18.55.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala