Kosačov: Zašto su za Rusiju važni američki izbori

© AP Photo / Susan WalshBela kuća
Bela kuća - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ako SAD odustanu od prethodne retorike o navodnom spoljnom mešanju u američke izbore, nestaće i opsednutost Rusijom, rekao je šef međunarodnog komiteta Saveta federacije Konstantin Kosačov.

„Za nas je, naravno, glavno pitanje – šta će se izmeniti u pravcu Rusije. A tu su moguće varijante“, napisao je Kosačov na Fejsbuku.

Prema njegovom mišljenju, „ako nestane centralni faktor za američku unutrašnju politiku – faktor navodnog ruskog mešanja, tada će druge teme postati važnije svakom američkom predsedniku“. Ponekad će tema Kine biti važnija, ili manje važna tema Irana, „ali kako god bilo – samo da nestane opsednutost Rusijom“, dodao je Kosačov.

Pored toga, ne treba zaboraviti da se poslednjih godina politika Bele kuće prema Rusiji nije toliko zasnivala na stavovima predsednika, koliko na raspoloženju u Kongresu, podseća Kosačov.

„Da li će se tamo izmeniti prioriteti? U utorak se, između ostalog, određuje sudbina 35 od 100 mesta u Senatu, što će uticati na spoljnu politiku bilo kog američkog predsednika“, rekao je Kosačov.

Ali mnogo toga bi se promenilo kada bi kongresmeni shvatili da Rusija nije izvor trenutnih problema u SAD. A to nije malo, jer se i na tome mogu graditi odnosi sa bilo kojom administracijom Bele kuće, uveren je ruski političar.

„Rekao bih da je za nas povoljna svaka određenost u kojoj gubitnici neće morati da pribegavaju faktoru spoljnog mešanja. Vreme je da se Amerika vrati razumnoj politici, u kojoj ćemo je uvek podržavati. Načekali smo se“, poručio je Kosačov.

Američki predsednički izbori su završeni, a u toku je prebrojavanje glasova. U trci su dva kandidata za Belu kuću, predsednik SAD Donald Tramp koga predlažu Republikanci i Džo Bajden ispred Demokrata.

Pročitajte još:

 

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala