Skoro 43 hiljada zaraženih virusom korona u Rusiji

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaVozila hitne pomoći ispred karantinskog centra za virus korona u Moskvi
Vozila hitne pomoći ispred karantinskog centra za virus korona u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Broj zaraženih virusom korona u Rusiji dostigao je 42.853, što je porast od 6.060 slučajeva u protekla 24 časa, saopštio je Operativni štab za borbu protiv širenja virusa korona.
„U protekla 24 časa u u 78 regiona Rusije potvrđeno je 6.060 novih slučajeva infekcije virusa korona kovid 19. Od toga je skoro 43 odsto identifikovano aktivno i nije imalo kliničke manifestacije bolesti“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je proteklog dana umrlo 48 pacijenata sa virusom korona, tako da ukupan broj umrlih od kovida iznosi 361.

„Tokom proteklog dana 234 osobe su ozdravile, tako da je ukupno za ceo period iz bolnice otpušena 3.291 osoba“, dodaje se u saopštenju.  

Najveći broj obolelih zabeležen je u Moskvi, Podmoskovlju i Nižnjegorodskoj oblasti.  

U većini regiona Rusije je na snazi strogi režim samoizolacije. Osim toga, vlasti aktivno pozivaju građane da preduzimaju mere predostrožnosti: nose medicinske maske i drže se na odstojanju na javnim mestima.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove infekcije virusa korona kovid 19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od 2,33 miliona slučajeva zaraze, a umrlo je više od 160 hiljada ljudi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala