Rusija napravila test za utvrđivanje antitela na virus korona

© Sputnik / Ilья Naйmušin / Uđi u bazu fotografijaIzolovanje nukleinske kiseline iz uzorka ljudskog biomaterijala u Saveznoj zdravstvenoj agenciji Rusije u Krasnojarsku
Izolovanje nukleinske kiseline iz uzorka ljudskog biomaterijala u Saveznoj zdravstvenoj agenciji Rusije u Krasnojarsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je napravila test pomoću kojeg je moguće utvrditi da li u ljudskom organizmu postoje antitela na virus korona, izjavio je šef ruske imunološke laboratorije „NMIC“ Grigorij Jefimov.

Kako je rekao, u toku su klinička ispitivanja ovog testa.

„Ne samo da će test moći da ustanovi da li je osoba izlečena od virusa korona, već će utvrditi i prisustvo antitela u organizmu i njihovu koncentraciju“, naglasio je.

Pored toga, s pomoću ovog testa moguće će biti i izdvojiti antitela iz ljudskog organizma koji bi se mogli koristiti u lečenju drugih obolelih, dodao je Jefimov.

Podsetimo, na teritoriji Ruske Federacije registrovano je 4.785 novih slučajeva virusa korona, a ukupan broj obolelih iznosi 36.793, saopštio je Operativni štab za borbu protiv širenja ove virusne infekcije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala