Rusija preporučuje: Evo kakve maske treba koristiti za zaštitu od virusa korona

© AP Photo / Jens MeyerZaštitne naočare i maska u doba korone
Zaštitne naočare i maska u doba korone - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo za vanredne situacije preporučuje građanima Rusije da pri pojavi simptoma virusa korona ne koriste obične hirurške maske, već filtrirajuće maske i polumaske bez ventila za vazduh kako ne bi zarazili druge ljude.

Kako se precizira, reč je o filtrirajućim maskama zaštitne klase FFP1, FFP2 i FFP3.

„U izuzetnim slučajevima, dozvoljena je i upotreba jednokratnih medicinskih maski kako bi se sluz prilikom kašljanja ili kijanja lokalizovala na unutrašnjoj površini maske i tako sprečilo njeno prisustvo u spoljašnjoj sredini”, piše u saopštenju ministarstva.

U direktnom kontaktu sa obolelima od virusa korona, poželjno je koristiti maske zaštitne klase FFP3, kao i zaštitne naočare ili vizir, jer na taj način efikasnost zaštite disajnih organa iznosi čak 99 odsto.

Pored toga, medicinske maske treba koristiti jednokratno, najviše dva-tri sata. Nakon dodirivanja iskorišćenje medicinske maske potrebno je temeljno oprati ruke.

Prema poslednjim podacima, u Rusiji je zaraženo više od 32.000 ljudi. Tokom proteklog dana registrovano je više od četiri hiljade novih slučajeva, a najviše zaraženih je u Moskvi. Od početka epidemije 2.590 osoba je ozdravilo, a 294 umrlo.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala