Putin se obratio Moskvi u karantinu - izolacija glavni zadatak

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin obratio se putem video-konferencije opunomoćenim predstavnicima ruskih regiona i tom prilikom je istakao da je glavni zadatak Rusije u borbi protiv virusa korona - maksimalno lokalizovati izvore širenja virusa.

On je sa predstavnicima regiona razmotrio situaciju u vezi sa pandemijom.

Putin je konstatovao da je Rusija prošle nedelje uspela da spreči da dođe do dramatičnog porasta broja zaraženih.

Za mere koje su od danas na snazi u Moskvi i Moskovskoj oblasti – režim sveopšte samoizolacije – kaže da su opravdane i neophodne.

Moskovljane je pozvao da se prema tim merama odnose sa maksimalnom ozbiljnošću. Ruski predsednik je, takođe, pozvao starije sugrađane da ostanu u svojim domovima.

„Ako želite da sačuvate život i zdravlje, ostanite kod kuće“, poručio je Putin.

On je dodao da u borbi protiv ovog virusa treba koristiti iskustvo drugih zemalja i naložio otvaranje dodatnog broja centara za dijagnostifikovanje virusa korona u regionima. Političke predstavnike okruga je pozvao da detaljno prate ekonomsku situaciju, kao i da se redovno prati isporuka pomoći starijima od 65 godina.

Putin je apelovao da građani budu objektivno informisani o virusu korona i dodao da je odgovor na provokacije i zlonamerne informacije upravo informisanje ljudi o merama koje se preduzimaju i pouzdani rad.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala