U moskovskoj bolnici za poslednja 24 časa preminuo jedan pacijent sa virusom korona

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaEkipa hitne pomoći ispred bolnice za pacijente sa virusom korona u Moskvi
Ekipa hitne pomoći ispred bolnice za pacijente sa virusom korona u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
U moskovskoj klinici u Komunarki su za poslednja 24 časa umrla su dva pacijenta, od kojih jedan zbog virusa korona, saopštio je glavni lekar ove bolnice Denis Procenko.

„Zabeležili smo dva smrtna slučaja u poslednja 24 časa. Jednom pacijentu starosti 80 godina, dijagnostikovan je virus korona, upala pluća i hematurija. Pacijent je bio na aparatima za veštačko disanje četiri dana“, napisao je Procenko na svojoj stranici na Fejsbuku.

Doktor je dodao da je drugi pacijent umro u 69. godini. Pacijent je imao hronični dijabetes i proveo je tri dana na aparatima za veštačko disanje.

U bolnici za obolele od virusa korona na lečenju je 348 pacijenata, od čega sa KOVID-19 – 193, a sa upalom pluća – 175. U odeljenju za reanimaciju i intenzivnu negu nalazi se 19 pacijenata, od kojih je petoro na respiratorima.

Za poslednja 24 časa iz bolnice je otpušteno osam osoba.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove koronavirusne infekcije KOVID-19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od 723 hiljade slučajeva zaraze, a umrlo je skoro 34 hiljade ljudi.

Ukupan broj obolelih od KOVID-19 u Rusiji dostigao je 1.534 (od toga 1.014 u Moskvi), 64 je ozdravilo, a osam ljudi je umrlo.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala