RUSIJA

Antonov: Sankcije su za SAD postale sport

Pojačavanje sankcionog pritiska postalo je svojevrsni politički sport za američke vlasti, smatra ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.
Sputnik
„Stiče se osećaj da je za lokalne vlasti sankcioni pritisak postao svojevrsni politički sport. Demokratski tim (demokratska administracija SAD) ga upražnjava, stvarajući razne prepreke, sa neverovatnim entuzijazmom“, navodi se u komentaru ambasadora objavljenom na Telegramu ruske diplomatske misije.
„Pri tome se sve češće radi o pokušajima da se pritisak izvrši ne samo na Rusiju, već i na treće zemlje. Da svi igraju kako oni sviraju, odnosno za dolare“, naglasio je Antonov.
Kako je naveo, sankcione mere koje su preduzele američke vlasti, jačaju uverenje svetske zajednice da dolarski sistem nosi značajne rizike.
„Svi ovakvi koraci samo jačaju uverenje razumnog dela svetske zajednice da dolarocentrični sistem ima svoje rizike – i to značajne. Oni podstiču interesovanje za alternativne kanale za izgradnju ekonomskih veza. Ubrzavaju kretanje ka multipolarnosti“, ističe Antonov.
„Stoga će Vašington morati sam sebi da okači medalju u nadmetanju za priželjkivane sankcione pobede“, zaključio je šef ruske diplomatske misije.
Sjedinjene Američke Države su u sredu uvele sankcije medijskoj grupi „Rusija sevodnja“, RIA Novosti, RT, Sputnjiku, Raptliju. Nove sankcije uvedene su i glavnoj urednici medijske grupe Margariti Simonjan i najvišem vrhu ovog TV kanala.
RUSIJA
„Žele da se reše neprijatne istine“: Ruski ambasador o novim sankcijama SAD protiv Sputnjika i RT
Pogledajte i:
Komentar