RUSIJA

Zapad smatra da sve zemlje treba da izoluju Rusiju, takva politika suprotna interesima velikih zemalja

Zapad smatra da sve zemlje treba da garantuju Rusiji potpunu izolaciju, ali je ta politika u suprotnosti sa interesima drugih velikih zemalja, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Sputnik
„Oni smatraju da sve zemlje treba da rade u skladu sa zapadnom politikom kako bi se Rusiji garantovala potpuna izolacija, potpuni zaborav u međunarodnim poslovima, ali je očigledno da je takva politika u suprotnosti sa interesima drugih velikih zemalja. Jasno je da ne mogu sve zemlje da obezbede svoje poverenje, ali u svetu postoji dovoljan broj zemalja koje pre svega razmišljaju o sopstvenim interesima“, rekao je Peskov za televiziju „Rusija 1“.
Ovakvi sastanci ruskog predsednika Vladimira Putina i indijskog premijera Narendre Modija izazivaju „ne samo ljubomoru, već i histerične manifestacije kako na strani kolektivnog Zapada tako i kijevskog režima“, stoga su „nemoćne eksplozije besa, ljubomore i histerije sasvim razumljive“, dodao je Peskov.
Prema njegovim rečima, saradnja Rusije i Indije nije usmerena protiv trećih zemalja.
„Naše viđenje saradnje se prilično razlikuje u poređenju sa viđenjem saradnje, na primer, zapadnjaka. Prvo, mi nikada nismo usmereni protiv nekih trećih zemalja. Ovo prijateljstvo je zasnovano upravo na međusobnom poštovanju, traženju ravnoteže interesa i spremnosti da se uzmaju u obzir međusobne zabrinutosti“, objasnio je portparol.
On je primetio da su odnosi između ruskog predsednika Vladimira Putina i indijskog premijera Narendre Modija „topli dugi niz godina“ i da su izgrađeni na čvrstim konstruktivnim međudržavnim odnosima.
Govoreći o detaljima neformalnog sastanka Putina i Modija u rezidenciji ruskog lidera, Peskov je dodao da su indijski gosti veoma visoko ocenili „tradicionalno rusko gostoprimstvo“ koje je ukazano uvaženom gostu.
RUSIJA
Putin i Modi postavili glavni cilj do 2030. godine
Pogledajte i:
Komentar