RUSIJA

Efikasnost „pancira“ u specijalnoj operaciji oduševila kupce sa Bliskog istoka

Bliskoistočni partneri kompanije „Rosoboroneksport“ oduševljeni su mogućnostima ruskog raketnog sistema „pancir“ u zoni specijalne vojne operacije, izjavio je na izložbi „Vorld difens šou 2024“ u Rijadu generalni direktor kompanije Aleksandar Mihejev.
Sputnik
Posebnu su bili oduševljeni efikasnošću protiv municije koja se ispaljuje iz savremenih zapadnih višecevnih bacača raketa.

„Često čujemo do stranih partnera, među kojima su i partneri sa Bliskog istoka, da su oduševljeni video snimcima Ministarstva odbrane Rusije na kojima se prikazuje rad pancira u zoni specijalne vojne operacije. Posebno veliki utisak ostavlja stopostotno uništavanje višecevnih bacača raketa“, rekao je on.

Mihejev je dodao da je „pancir“ zbog efikasnosti popularan u celom svetu. Na današnji dan je „Rosoboroneksport“ razvija „pancir S1“ i „pancir S1M“ u svim regionima u kojima je kompanija prisutna.
„Zemlje sa Bliskog istoka, koje tradicionalno opremaju svoje vojske najboljim i najsavremenijim naoružanjem, su među glavnim uvoznicima. Osim toga, nudimo prijateljskim zemljama jedinstveni format saradnje, koji se sastoji u lokalizaciji proizvodnje 'pancira’ na teritoriji kupaca“, naglasio je generalni direktor.
"Pancir-S1" je raketni PVO sistem sa raketama zemlja-vazduh kombinovanog kratkog i srednjeg dometa. Sistem predstavlja najnoviju tehnologiju PVO odbrane. Sistem može da pogodi vazdušne ciljeve koji lete brzinom do hiljadu m/s, na razdaljini od 200 metara do 20 kilometara.
Međunarodna izložba naoružanja „Vorld difens šou 2024“ održava se u Rijadu od 4-8. februara.
RUSIJA
„Samo daj“! Putin obelodanio da u svetu vlada pomama za ruskim raketnim sistemima „pancir“
Komentar