SPORT

Obradovićeve poteškoće u Kneževini: Čekajući NBA zvezdu – a sledeća je Zvezda

Kada je najavljivana nova sezona Evrolige kao jedan od pritajenih favorita za najviši plasman obeležen je Monako. Tim koji sa klupe predvodi srpski stručnjak Saša Obradović u prva dva kola elitnog takmičenja nije opravdao tu ulogu i nije stigao do pobede. Poraz od Virtusa kod kuće posebno je potresao Kneževe koji i dalje čekaju da zaigra Kemba Voker.
Sputnik
I to sve pred gostovanje Crvenoj zvezdi.
Kemba Voker stigao je prošlog leta iz NBA u Evroligu kao jedno od najvećih pojačanja i najzvučnijih u isto veme. Ipak, zbog povrede još nije debitovao, a očekuje se da to uradi možda čak na gostovanju Crvenoj zvezdi u sledećem kolu.
Jasno je da Obradoviću ne cvetaju ruže na startu sezone, što se vidi i iz izjave posle poraza od Virtusa za koji nastupa Ognjen Dobrić.
„Kada izgubite ovako, kada grešite 40 minuta u napadu i odbrani, pojedinačno i timski, trener treba da preuzme odgovornost. Objašnjenje? Ako ne igraš po planu, ako ne koristiš svoju snagu, ako forsiraš, ako nemaš strpljenja, ako grešiš, onda je jako teško. U Evroligi ti momci igraju na najvišem nivou. Da pričamo o nama i potcenjujemo protivnika, mislim da treba da budemo realni“, rekao je Obradović.
Pored Kembe Vokera, Obradović ne može da računa ni na Džordana Lojda.
„Treniraju, Džordan počinje i trening sa kontaktom. Ne znam kada će zaigrati. Lojd je verovatno najviše nedostajao, ali bilo je očekivano. Posle nekoliko meseci neigranja nije mogao odmah da pomogne. I Kemba je počeo sa treninzima, ali ni on nije igrao mesecima“, dodao je Obradović.
Monako u sredu gostuje Crvenoj zvezdi, u sklopu trećeg kola Evrolige.
SPORT
Zvezdin „dan mrmota“ u Litvaniji
Komentar