Mundobasket 2023

Italija nagrabusila zbog Litvanije – Amerikanci „stotkom“ do polufinala

Hoće Amerikanci da pogreše jednom, ali ne dva puta. Selekcija SAD-a plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u košarci ubedljivom pobedom nad Italijom od 100:63.
Sputnik
Ekipa Stiva Kera iskalila je bes na Azurima za poraz od Litvanije u prethodnoj fazi, a od starta utakmice prednost Amerikanaca je rasla toliko da se konačan ishod meča nije dovodio u pitanje.
Na krilima Mikala Bridžisa koji je već u prvom poluvremenu ubacio dvocifren broj poena, Amerikanci su gradili veliku razliku. Prvu četvrtinu dobili su sa 24:14, a na odmor otišli sa 18 poena razlike (46:24).
Stiv Ker je u trećoj četvrtini poslao na teren sve rezerviste jer je njegov tim došao do najvećih 37 poena razlike (73:36) negde na sredini deonice i bilo je baš neprijatno, ako ste navijač Azura.
Nemoćni Italijani su prelako primali koševe, u napadu nisu mogli da se sastave pa je katastrofa bila neminovna. Ubacili su, ruku na srce, nekoliko lepih trojki poput one Tonuta ili Fontekija, ali u ukupnom skoru - slaba vajda.
Najefikasniji na meču bio je Bridžis sa 24 poena, Halibarton je dodao 18, a Rivs 12.
Kod Italijana, Fontekio je dao 18 koševa, dok je Tonut ubacio 11.
Protivnik Amerikancima u polufinalu biće bolji iz duela između Nemačke i Letonije, dok Italijani igraju sa poraženim iz tog duela za plasman od 5-8 mesta.
Mundobasket 2023
Bogdan: Čudan smo karakter i ne tražimo alibi
Mundobasket 2023
Simonov hitac: To je srpska škola košarke – razmišljamo, nismo kao roboti
Mundobasket 2023
Srbija po akordima Jovića i Petruševa
Komentar