SPORT

Novakov turnir se zvanično seli u Rumuniju

Kao što je Novak Đoković ranije najavio Srbija open neće više imati licencu za održavanje u Beogradu, ili kao što je bio slučaj ove godine u Banjaluci, već se turnir seli u Rumuniju. Informaciju je potvrdio organizator turnira Jon Cirijak.
Sputnik
Turnir koji je u protekle tri godine privlačio veliki broj teniskih imena, a koji je osvajao i Novak Đoković više se neće održavati u Srbiji bar ne naredne godine zbog isteka licence.
„Oduševljen sam što mogu da otkrijem da ćemo od 2024. vratiti turnir iz Beograda u Bukurešt“, objavio je Jan Cirijak, organizator turnira inače bivši teniser.
Turnir 250 serije najpre se igrao u Budimpešti kada je izbila pandemija zbog korona virusa. Rumunski teniski menadžer stupio je tada u kontakt sa Đokovićem i odlučio je da iznajmi licencu.
Srbija open održavao se dve godine u Beogradu, pored Novaka šampionski trofej podigao je i Andrej Rubljov, a potom je odlučeno da se ove godine igra u Banjaluci gde je to trofeja došao srpski teniser Dušan Lajović.
SPORT
Maša preko Ukrajinke do bronze na Evropskom prvenstvu
Već tada Novak je najavio da se sledeće godine turnir verovatno neće igrati u Beogradu i Banjaluci, ali da će on sa svojom porodicom raditi na tome da u narednom periodu ponovo vrati turnir.
Srbija open prvi put je bio održan 2009. godine, a u prethodne tri godine od ATP organizacije turnir je dobijao visoke ocene.
Pogledajte novo izdanje emisije Miljanov korner.
SPORT
Vimbldon kroz istoriju: Novak ne bi igrao do finala – a rival bi mu bio sveštenik
SPORT
Od mržnje do prijateljstva i saradnje – Kirjos uz Đokovića: „Vreme je!“
SPORT
Vimbldon čuva tradiciju: Novak na teren izlazi pre svih
Komentar