SPORT

Đorđević u jednoj slici dočarao karijeru Markovića

Košarkaš Crvene zvezde Stefan Marković okončao je posle 18 godina igračku karijeru, u kojoj je promenio 10 klubova, a sa Srbijom je osvojio tri srebra u seniorskoj i jedno zlato u juniorskoj karijeri. Pefijeva odluka da se se poenzioniše naterala je Aleksandra Đorđevića da se oglasi i da u jednoj fotografiji dočara kakav je Marković bio igrač.
Sputnik
Sinonim za timskog igrača, za borbenost, čovek u čijem rečniku nije postojala reč izgubljena lopta. Svi koji prate košarku znali su da je takav Stefan Marković, koji je zakoračio u 35. godinu života, odlučivši da "okači patike o klin".
Takva odluka i vest mnoge je iznenadila, jer se stiče utisak da je popularni Pefi mogao i dalje da pruži košarci.
Među onima koji su se prvi oglasili, izrazivši divljenje i poštovanje za sve što je učinio u 18 godina dugoj karijeri bio je legendarni Aleksandar Sale Đorđević.
Sarađivali su njih dvojica u nacionalnom timu, kao i u italijanskom Virtusu. Đorđevićš je na svom zvaničnom Tviter nalogu "okačio" fotografiju Markovićevog stopala pred meč Virtusa i Uniksa, koja na savršen način pokazuje kakav je ratnik na parketu bio Stefan Marković.
„Slika Pefijevog stopala na dan utakmice sa Uniksom. Kaže mi: 'Treneru, nema govora, ja igram''. To je on - uvek i sve za ekipu! Hvala na svemu, Pef. Par istih medalja i titula si nam okačio na grupi, ali pre svega prijateljstvo u srcima. Ogroman respekt za velikog igrača i čoveka“, napisao je Sale Đorđević.
Iskusni plejmejker i bek odlučio je da završi karijeru u Crvenoj zvezdi i to nakon što su crveno-beli u finalu ABA lige poraženi posle velike borbe i pet mečeva sa ljutim rivalom Partizanom.
Marković je karijeru počeo u Atlasu, nastupao je zatim za Hemofard da bi usledio transfer u Italiju, gde je branio boje Beneto Treviza.
Put ga je kasnije vodio u Valensiju, Banvit, Malagu, da bi u Rusiji branio boje Zenita iz Sankt Peterburga i Himkija. Iz Rusije je usledila selidba u Virtus, gde je dve sezone sarađivao sa Đorđevićem, da bi za kraj izbor bila Crvena zvezda.
SPORT
Novi vetrovi duvaju Evroligom – gde su tu Zvezda i Partizan?
SPORT
Još jedna lekcija „ludog Srbina“: „Šta hoćete? Da izvedem salto mortale?“
Komentar