SVET

„Nemam pojma ko je ta žena“: Tramp najavio žalbu na presudu za seksualno zlostavljanje

Bivši američki predsednik Donald Tramp oglasio se posle presude u kojoj je oglašen krivim za seksualno zlostavljanje i klevetu o privatnoj tužbi E. Džin Kerol, a oslobođen je optužbe za silovanje.
Sputnik
„Apsolutno nemam pojma ko je ta žena“, rekao je Tramp za američke medije i presudu nazvao „sramotnom“ i „najvećim političkim lovom na veštice u istoriji“.
Tramp je najavio žalbu na presudu koju je donela porota u državi Njujork po tužbi novinarke E. Džin Kerol, kojom je ona dobila i odštetu od pet miliona dolara.
„Žalićemo se. Sudija kog je postavio Klinton veoma loše nas je tretirao. A i ta žena je Klintonova osoba“, dodao je Tramp za Foks njuz neposredno posle donošenja presude.
E Džin Kerol
E. Džin Kerol tužila je u građanskoj parnici Trampa, po zakonu koji važi u državi Njujork i kojim je ukinuta zastara za seksualna krivična dela, da ju je silovao 1995. ili 1996. godine u robnoj kući „Bergdorf Gudmen“ na Menhetnu, koja se nalazi prekoputa Trampove kule. Kako je tvrdila u tužbi, njih dvoje su se slučajno sreli na odeljenju donjeg veša, gde je Tramp navodno kupovao poklon devojci. Prema navodima tužbe, Tramp je pitao Kerolovu za savet, a potom je napastvovao u kabini za probu.
Tramp je tvrdio da se radi o izmišljotini, optužujući Kerolovu da na taj način želi da promoviše svoju knjigu koju je objavila. Zbog te tvrdnje, ona je tužila Trampa i za klevetu.
Porota je odlučila da Tramp nije kriv za silovanje, već za seksualno zlostavljanje i klevetu.
Inače, kako navode američki mediji, radi se o građanskoj parnici koja nije identična krivičnoj tužbi za silovanje, te u njoj strana koja je podnela tužbu ne mora da dokaže da se delo dogodilo van svake sumnje, već sud usvaja stav strane koja ima jače argumente.
SVET
Tramp proglašen krivim za seksualno zlostavljanje, ali ne i silovanje
Komentar