RUSIJA

„Zli ruski hakeri“ objavili spisak Telegram kanala povezanih s Oružanim snagama Ukrajine

Ruska hakerska grupa „Rahdit“ („Zli ruski hakeri“) objavila je na antifašističkom sajtu „Nemezida“ spisak kanala u ruskom segmentu Telegrama, koji su, prema njihovim informacijama, povezani sa Centrima informaciono-psiholoških operacija Oružanih snaga Ukrajine.
Sputnik
Spisak kanala se deli na četiri grupe, koje su maskirane pod sloganom „podrška“ specijalnoj vojnoj operaciji, protiv mobilizacije, koji pišu o zatvorenicima i poginulim vojnicima, kao i kanali koji se bave vestima i drugim temama.
Na spisku su i veliki kanali koji imaju više od 500 hiljada pratilaca. Objavljeni su podaci administratora, kao i podaci predstavnika iz Službe bezbednosti Ukrajine.
„Na spisku je oko 35 administratora i oko 100 kanala“, izjavio je Sputnjiku predstavnik grupe „Rahdit“.
Centri za informaciono-psihološke operacije su deo snaga specijalnih operacija Ukrajine koji su do 2014. godine bili deo pomorske obaveštajne službe Ukrajine. Njihov osnovni zadatak su informaciono-psihološke diverzije.
Ranije je ruska hakerska grupa „Zli ruski hakeri“ objavila spisak više od 100 lica na kome su se našli oficiri NATO-a, kao i lica koja pružaju usluge sajber centrima u baltičkim državama i u Ukrajini.
U julu su hakovali servere Nacionalnog univerziteta za odbranu Ukrajine, obrisali sve njihove metode i ostavili „prave“ informacije o zverstvima kijevskog režima u Donbasu. Mesec dana ranije su objavili podatke 700 zaposlenih u Službi bezbednosti Ukrajine i glavne uprave obaveštajne službe Ministarstva odbrane Ukrajine.
Ruski hakeri su na samom početku specijalne vojne operacije onesposobili 755 sajtova ukrajinske vlade.
RUSIJA
„Zli ruski hakeri“ objavili podatke više od 70 ukrajinskih „sajber vojnika“
Komentar