SPORT

Rus je Novakova poslednja linija odbrane – Alkaras lako do finala sa Medvedevom

Karlos Alkaras plasirao se u finale Mastersa Indijan Vels, nakon što je u dva seta eliminisao Janika Sinera - 7:6, 6:3. Španac će se za titulu i povratak na prvo mesto ATP liste boriti sa Rusom Danilom Medvedevom, koji je u prvom polufinalu bio uspešniji od Amerikanca FrensisaTijafoa 7:5, 7:6.
Sputnik
Italijan Janik Siner koji igra odličan tenis, bio je pretposlednja nada Novaka Đokovića da sačuva tron.
Sada je ostao samo još Danil Medvedev koji ima priliku da osvoji četvrti trofej u 2023. godini, ujedno i da ostavi Đokovića na prvom mestu ATP rang liste.
Jasno je da će publika u Sjedinjenim Američkim Državama uživati u nedelju oko ponoći u istinskom spektaklu, jer će se u odsustvu zabranjenog Novaka Đokovića i povređenog Rafaela Nadala, sastati dva najbolja tenisera na Mastersu u Indijan Velsu.
Talentovani Karlos Alkaras branio je i odbranio polufinale, pa bi eventualnim trijumfom nad Rusom, koji je u fantastičnoj formi, inkasirao novih 640 bodova, što bi mu omogućilo povratak na lidersku poziciju s koje je zakoračio u 2023. godinu.
U duelu dvojice tenisera „nove generacije“ Alkaras je uspeo da „ukroti“ Sinera i njegove snažne udarce, koji su neretko išli i preko 100 milja na čas.
Devetnaestogodišnji Španac je prvi stigao do brejka. U petom gemu uspeo je da ukrade servis Italijanu i da povede 3:2. Ipak, nije uspeo da sačuva prednost, jer je Italijan „poništio“ brejk u osmom gemu za novi rezultatski egal.
Do kraja prvog seta vodila se velika borba i pobednik je rešen tek posle tajbrejka, koji je pripao Alkarasu rezultatom 7:4. Uvodni set trajao je 63 minuta.
U nastavku susreta nije bilo drame, a za to se postarao drugi reket planete. Španac je u ranoj fazi došao do brejka i ekspresno je poveo rezultatom 3:0.
Do kraja je bez većih problema sačuvao stečenu prednost i na kraju je slavio 6:3, iskoristivši drugu meč loptu.
SPORT
Medvedev deluje nezaustavljivo – finale u Americi i 19. u nizu!
SPORT
Nadal svu snagu sačuvao da se spremi za Novaka
SPORT
Hamad kao furija do finala u Mađarskoj: Srpsko-hrvatski okršaj za titulu
Komentar