SPORT

Zakon koji je „smečovao“ Novaka – skupo košta Amerikance

Američki zakon prema kom Novak Đoković i ostali nevakcinisani stranci i dalje ne mogu da uđu u zemlju, koštaće Sjedinjene Američke Države oko 80 milijardi dolara. Pomenuta zabrana izuzetno se odrazila na ekonomiju, a to je potvrdio i Džof Frimen, predsednik udruženja putnika u Americi.
Sputnik
Nije Novak Đoković imao želju nikada da se sveti za nepravde sa kojima se suočavao tokom karijere jer je znao da će svako morati da plati svoju kaznu. Amerikanci su mu kao nevakcinisanom strancu zabranili da igra na predstojećim Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, ali će prvi reket sveta već od aprila moći da igra konačno gde god poželi, dok će Amerika dobiti samo veliki gubitak.
SPORT
Reflektori u Madridu bili su prejaki za srpsku gol-mašinu: „Nesrećno iskustvo“
Povodom odbijanja Novakove molbe oglasio se Džof Frimen, predsednik udruženja putnika u Americi koji je objasnio koliku je grešku napravila ta država.
„Davno je prošlo vreme kada je Amerika trebalo da uradi isto što i Evropa i Australija, a to je da ukine pravila o obaveznoj vakcinaciji za goste iz inostranstva. Zabrana ulaska Đokoviću, najboljem teniseru sveta, je velika greška. Pokazuje da su ova pravila ogromna greška koja je koštala državu preko 80 milijardi dolara. Toliko bi zaradila od novca koji donose stranci. Zaista je vreme za predsednika Bajdena da stavi tačku na ovo“, rekao je Frimen.
Rik Skot, senator sa Floride, upozorio je već ranije da je važno da Novak Đoković dobije izuzeće za ulazak u zemlju iz ekonomskih razloga jer njegovo učešće na turnirima u Americi donosi daleko veće interesovanje publike.
Naravno, Novak Đoković je centralna figura ove teme jer je najpoznatije ime među nevakcinisanim strancima koji ne mogu da uđu u Ameriku, ali kada se spoje svi dobije se jasna slika da je odluka pogrešna.
Apsurdno je pogotovo što je najavljeno da će Džozef Bajden 11. maja ukinuti sve mere iako nije najjasnije šta bi se u toliko velikoj meri promenilo da zabrane ukine sada.
SPORT
Još jedan Srbin se susreo sa apsurdom – Dušan igrao protiv nevakcinisanog Amerikanca
SPORT
Novakova saradnica ukazala na licemerje – kada su dela na štetu Ruskinje, onda kazne nema
SPORT
Nastavlja se sramota ukrajinske teniserke – pobedila Ruskinju pa odbila da joj priđe /video/
Komentar