SPORT

Reflektori u Madridu bili su prejaki za srpsku gol-mašinu: „Nesrećno iskustvo“

Gol Luke Jovića u pobedi Fiorentine nad Milanom (2:1) definitivno će doprineti samopouzdanju srpske gol-mašine, koja je odlučila da progovori o lošem iskustvu u Real Madridu. Iskusni napadač poručio je da je od samog starta sve bilo pogrešno, nakon što je iz Ajntrahta 2019. godine prešao u kraljevski klub za 80 miliona evra.
Sputnik
Real Madrid je najveći klub na svetu, pritisak je konstantan i ogroman, nema vremena za dokazivanje, već sve mora sad i odmah.
Sa tim nije uspeo da se izbori, tada 21-godišnji Luka Jović koji je stigao među paklenu konkurenciju napadača, predvođenu maestralnim Karimom Benzemom. Nadolazili su tada Vinisijus Žunior i Rodrigo, već bili Azar, Asensio i Lukas Vaskez pa je bilo jasno da neće biti previše prostora za Luku Jovića.
SPORT
Koga želite da vidite na mestu predsednika Fudbalskog saveza Srbije?
Dobijao je bivši centarfor Crvene zvezde priliku u početku, kasnije se to svelo „na kašičicu“, nanizale su povrede, virus korona i sve to je uticalo da kompletan utisak bude katastrofalan.
To potvrđuje i učinak od tri gola na 51 utakmicu.
Pokušavao je Jović da se izbori za novu šansu kod Italijana Karla Ančelotija, ali je na kraju i sam shvatio da je odlazak iz Madrida, čiji su reflektori bili prejaki za njega tako mladog, bolja opcija.
Usledio je transfer u Fiorentinu i stvari su počele na bolje da idu. Ove sezone, Luka Jović postigao je 11 golova u svim takmičenjima u ljubičastom dresu i prvi je strelac Liga konferencije sa šest pogodaka. Mrežu u italijanskom prvenstvu pogađao je u četiri navrata, dok je jednom bio precizan u Kupu Italije.
Poslednji put Luka je mrežu zatresao minulog vikenda u trijumfu nad Milanom u Seriji A, da bi nešto kasnije javnosti i samom sebi priznao da je bilo rano za njega i Real.
„Sve u Madridu bilo je pogrešno od početka. Napustio sam Ajntraht previše rano, a kada sam stigao u Madrid, svi reflektori bili su usmereni u mene. Imao sam 21 godinu, bilo je komplikovano da se uklopim u najbolji klub na svetu. Bila je tu i povreda, korona virus, imao sam neverovatan pritisak na sebi. Bilo je to nesrećno iskustvo“, otvorio je dušu italijanskim medijima Luka.
Usledilo je povlačenje paralele s aktuelnom situacijom u Fiorentini, gde su stvari drastično bolje po rođenog golgetera koji je sa Ajntrahtom stigao od polufinala Liga Evrope, a ukupno je na 93 utakmice postigao 40 golova uz deset asistencija.
„U Firenci mogu da se razvijam. Dugujem zahvalnost Roku Komisu što me je doveo u Fiorentinu. Imamo sve što je potrebno da osvojimo Ligu konferencija", zaključio je Jović.
„Ljubičasti“ u četvrtak igraju prvi meč osmine finala, a rival je turski Sivaspor. Biće to nova prilika za Jovića da se učvrsti na listi najboljih strelaca u trećem po jačini evropskom fudbalskom takmičenju.
SPORT
Piksi iznenadio Srbiju – spisak od 36 Orlova za let na EP
SPORT
Hrvat zapretio ultimatumom Radonjiću: „Najniža tačka i rok tri meseca“
SPORT
Džajić i Vidić se obraćaju Srbiji, ali će izbeći „direktan sudar“
Komentar