SPORT

Hrvat zapretio ultimatumom Radonjiću: „Najniža tačka i rok tri meseca“

Odnosi na relaciji Ivan Jurić – Nemanja Radonjić i dalje su zategnuti, a posle poslednje izjave hrvatskog stručnjaka koji trenira Srbina u Torinu, teško da će u skorije vreme doći do poboljšanja. Jurić je dao ultimatum brzonogom krilnom fudbaleru da ima tri meseca da ispravi stvari ukoliko želi da ostane u klubu.
Sputnik
Torino je nedavno otkupio ugovor Nemanje Radonjića od francuskog Marseja, ali to nipošto ne mora da znači da će srpski reprezentativac i naredne sezone nositi dres pomenutog kluba.
Nezalaganje koje je Radonjić, preme rečima Ivana Jurića, pokazao u derbiju protiv Juventusa u porazu rezultatom 4:2, je nešto preko čega Hrvat može da pređe, ali je u čitavu priču iskusno uvukao i ostatak tima i svlačionicu, što nikako ne može da raduje Radonjića.
Može samo dodatno da mu oteža, već prilično komplikovanu situaciju.
SPORT
Koga želite da vidite na mestu predsednika Fudbalskog saveza Srbije?
„Kada izgubite derbi zbog nepažnje trener može i da bude u redu sa tim, ali nekada vaši saigrači ne prihvate takve situacije. Često imamo problem sa fudbalerima, to je još izraženije ukoliko su mladi. Dešavalo se ranije, dešava i trenutno, kao što je to slučaj sa Radonjićem. Ima uspona i padova, ali ono što se dogodilo prošle nedelje protiv Juventusa je njegova najniža tačka. Ima rok tri meseca da ispravi stvari i nadam se iskoristiti to vreme“, rekao je Jurić.
Bivši fudbaler Marseja, Herte, Crvene zvezde, Rome i Čukaričkog, postigao je ove sezone četiri gola za Torino, upisavši i dve asistencije na 23 utakmice, što je solidan učinak.
Ipak, Hrvat zahteva i očekuje daleko više od Srbina kog je uveo, pa zamenio posle 15 minuta u gradskom derbiju protiv Juventusa.
„Fudbal nije samo dribling. Čini ga još gomila drugih situacija. Pogrešili smo u prethodnom meču u derbiju protiv Juventusa. Nismo imali sreće, jer smo minut pre primljenog gola pogodili prečku i igrali sasvim solidno. Ukoliko se Nemanja resetuje i počne da igra biće bolje, ali jednostavno on mora da shvati ozbiljnost čitave situacije“, dodao je hrvatski strateg.
Torino u ponedeljak od 20 časova i 45 minuta dočekuje Bolonju, ali za sada nije poznata situacija oko Nemanje Radonjića, da li će biti u protokolu posle skandala koji se dogodio prošle nedelje u „derbiju Dela mole“.
Torino je na 11. poziciji Serije A sa 31 osvojenim bodom, dok je Bolonja četiri mesta iznad i sa isto toliko bodova prednosti.
Radonjić se povodom skandala o kom su danima brujale Italija, Srbija i Hrvatska, oglasio samo kratkom porukom na društvenim mrežama da Bog sve vidi.
SPORT
Golgeter priznao krivicu – „prokockao“ i najvažniju stvar u karijeri
SPORT
Otkaz Lalatoviću za nastavak turneje po Srbiji – sledi selidba s juga na sever?
Komentar