SPORT

Srpski derbi pripao Dušanu – stigla i nagrada

U fantastičnom srpskom derbiju Dušan Lajović je odneo pobedu nad Laslom Đereom u Rio de Žaneiru i to ubedljivim rezultatom 6:2, 6:4. Lajović je obezbedio plasman u četvrtfinale gde ga čeka Karlos Alkaras, španski teniser.
Sputnik
Ulogu favorita u srpskom okršaju imao je Laslo Đere, ali Dušan Lajović pokazao je da je posle dužeg vremena u dobroj formi. Očekivao se napetiji susret sa više preokreta, ali je od početka do kraja Dušan diktirao tempo.
U prvom setu Lajović je obezbedio dva brejka prednosti, dok je Laslo prvu i jedinu šansu da oduzme servis svom prijatelju imao tek u osmom gemu kada je bilo kasno.
Đere je odlično ušao u drugi set, uspeo je konačno da stigne do brejka, ali odmah se vratio Lajović i oduzeo protivniku servis u dva gema zaredom.
Koliko je srpski teniser podigao lestvicu u svom tenisu videće se možda tek u narednom meču jer ga ponovo samo nekoliko dana kasnije ponovo čeka susret sa Karlosom Alkarasom, mladom španskom furijom.
Lajović je protiv Alkarasa prethodno igrao i u četvrtfinalu Buenos Ajresa, ali situacija će sada biti za nijansu drugačija. Španac je savladao Fabija Fonjinija, ali je Italijan uspeo da dođe do seta i pokazao da je i Karlos ranjiv.
Istina, imaće Dušan gotovo nemoguć zadatak, ali i sam plasman u četvrtfinale turnira 500 serije srpskom teniseru doneće mnogo posle niza lošijih rezultata koji ga prate od prošle sezone.
SPORT
Ruska teniserka „krade“ sistem iz knjige Novaka Đokovića
SPORT
Novak njega pohvalama, a on Novaka – optužbom?!
SPORT
Švajcarac nije dao glas Federeru i Nadalu – „Novak je savršen“
Komentar