SPORT

Nikola je iskoristio američku turneju – Piksi je dobio još jednog aduta

Reprezentacija Srbije sastavljena od igrača iz Superlige ostavila je dobar utisak na gostovanju u Los Anđelesu protiv selekcije SAD-a. Trijumf od 2:1 svakako je obradovao selektora Stojkovića, ali se Piksi verovatno mnogo više iznenadio nekim novim snagama koje dolaze, a koje su prikazale sjajnu igru.
Sputnik
Jedan od onih koji su diskretno oduševili sve koji su gledali meč je Nikola Petković, 19-godišnji vezista Čukaričkog. Rođeni Zrenjaninac je, po mišljenju ljubitelja fudbala, imao jedan od zapaženijih debija u nacionalnom timu na meču u „Gradu anđela“.
Klasični zadnji vezni, reprezentativac Srbije u svim mlađim kategorijama, ispoljio je na meču sa Amerikancima sve što treba da ima jedan takav igrač - bio je odlučan u duelima, smiren tokom presinga, siguran u pas igri, lucidan i borben.
Neki idu toliko daleko da ga već porede sa Lukom Modrićem, ali moraće popularni „Petko“ još mnogo da radi da bi dostigao verovatno najboljeg fudbalera sveta sa ovih prostora.

„Neverovatno stvarno, utakmica je bila baš dobra. Mnogo mi se svidela. Dobro smo igrali, dobro se branili, dobro napadali. Zaslužili smo ovu pobedu, presrećan sam stvarno. Na poluvremenu smo se dogvorili da samo ovako nastavimo i da ćemo sigurno dati gol. Izašli smo na teren i odmah dali gol, što nam je puno pomoglo da privedemo meč mirno kraju. Pokazali smo da Superliga ima kvalitet“, rekao je Petković posle meča.

Inače, Petković je bio prošlog leta kapiten omladinske reprezentacije Srbije koja je eliminisana posle grupne faze sa Evropskog prvenstva u Slovačkoj.
Bila je to talentovana generacija sa Lazetićem i Motikom u špicu, ali je platila danak lošem vođenju od strane nedoraslog selektora Aleksandra Jovića.
Uprkos toj prepreci, Petković je kao kapiten na pomenutom šampionatu pokazao liderske sposobnosti i pozitivan stav koji ga je krasio i protiv Amerikanaca.
Zahvaljujući međunarodnom iskustvu ustalio se tokom jeseni u prvom timu Čukaričkog gde je odigrao 655 seniorskih minuta i pokazao da njegovo vreme tek dolazi.
Posle partije u Los Anđelesu jasno je i da „Brđani“ imaju novu „zlatnu koku“ u svojim redovima, a Srbija i Piksi možda novog Slavišu Jokanovića.
SPORT
Orlovi oduševili Piksija i zaslužili odlazak u Holivud: „Debi iz snova i lepa uspomena“
SPORT
Srbija pobedila Ameriku u Los Anđelesu – Piksijevi novi Orlovi blistali u Holivudu
Komentar