SPORT

Partizan siguran u Podgorici – „stotka“ pred večiti derbi u Evroligi

Košarkaši Partizana ostvarili su pobedu u Podgorici nad ekipom SC Derbi rezultatom 100:81 u 16. kolu regionalne ABA lige, uoči večitog derbija sa Crvenom zvezdom u Evroligi narednog petka
Sputnik
Partizan se učvrstio na prvom mestu sa 14 pobeda i dva poraza, drugoplasirani FMP ima 12/4, a Crvena zvezda 13/1, uz dve utakmice manje.
Sa druge strane, SC Derbi je sedmoplasirani tim ABA lige sa sedam pobeda i devet poraza.
Velike probleme su imale obe ekipe na startu utakmice, Partizan je ritam pronašao tek posle dve izgubljene lopte Hadžibegića koje su otvorile prostor za čak tri trojke u nizu, redom su pogađali Panter, Trifunović i Papapetru za vođstvo crno-belih.
Delovalo je da gosti imaju ritam, ali je domaći sastav preko raspoloženog Slavkovića i preciznog Megija uspeo ne samo da se rezultatski vrati, već i da povede sa 23:22 na samom kraju prve deonice.
Niz grešaka crno-belih je dozvolio Derbiju da stigne do sedam poena prednosti (31:24) posle samo nekoliko minuta igre u nastavku zbog čega je trener Obradović morao da zatraži minut odmora za dodatne konsultacije.
Nikako Partizan nije mogao da obezbedi skok u odbrani, agresivni domaći igrači su pravili probleme i na obruču i u prenosu lopte što je onemogućavalo brzu tranziciju iz odbrane u napad.
Lesor je uzvratio na drugoj strani, serijom 10:0 Partizan je posle trojke Anđušića vratio vođstvo (34:31), na polovini druge četvrtine, a na veliki odmor se otišlo sa rezultatom 51:40 u korist gostiju.
Partizan je veoma brzo stigao i do 15 poena viška, proigrao je Naneli i time je praktično rešeno pitanje pobednika, iako je do kraja meča bilo zanimljivih momenata i serija na obe strane.
Najefikasniji u taboru crno-belih bio je Danilo Anđušić sa 17 poena, od toga četiri trojke, Dante Egzum je dodao 16 uz pet asistencija, a Matijas Lesor je upisao dabl-dabl učinak sa 15 poena i 10 skokova.
Dvocifreni u timu Partizana bili su još Uroš Trifunović sa 13 i Džejms Naneli sa 12 poena, a u strelce se nije upisao samo Aleksa Avramović.
Na drugoj strani bolji od ostalih bio je Danilo Tasić sa 17 poena, Flečer Megi je imao 16, a Loren Džekson 12 poena.
SPORT
Srbija ga je odavno zaboravila – u Rusiji ga i dalje pamte: „Najbolji je u istoriji“
Komentar