DRUŠTVO

Ruska doktorka otkriva kako povratiti svež izgled posle novogodišnje noći

Svež izgled kože lica se može povratiti posle novogodišnje noći maskama, laganom limfnom drenažom ili masažom komadićima leda koji će pomoći u poboljšanju izgleda, rekla je Sputnjiku doktorka Moskovskog centra dermatovenerologije i kozmetike Olga Žukova.
Sputnik
„Otok lica i podočnjaci ispod očiju nakon novogodišnje noći su posledice ozbiljne intoksikacije tela alkoholom i velikim količinama masne i začinjene hrane. To je i razlog što maske ne mogu da eliminišu takav izgled lica, ali mogu da ga ublaže“, rekla je Žukova.
Ona je navela da se u maskama za lice nalazi veliki broj sastojaka kao što su: hijaluronska kiselina, glicerin, različiti tipovi aromatičnih i cvetnih masti, ekstrakt aloje vere i različiti oblici seruma. Ovi sastojci imaju efekat hidratacije, normalizuju metabolizam kože, smanjuju otoke i normalizuju boju lica.

„Izgled lica se može poboljšati i limfnom drenažom u vidu masaže, koja će pomoći da se smanji jačina glavobolje, otok lica i da se opuste mišići. Efikasna je i masaža komadićima leda, koja omogućava bolju cirkulaciju“, dodala je doktorka.

Navela je da, u zavisnosti od tipa kože, mogu da se zamrznu kockice različitih čajeva i sokova. Na primer, za masnu kožu i sa proširenim porama je savršeno pogodan sok od limuna ili neven razblažen u vreloj vodi čaja od matičnjaka, žalfije, kamilice ili hrastove kore. Istakla je da se ne smeju koristiti maske od mlečnih proizvoda, jer mogu da imaju mikrobe i da izazovu upale, jer izazivaju alergije.
Žukova je posavetovala da se umesto sokova i gazirane vode pije negazirana voda kao i da se izbegava izuzetno slana i slatka hrana, koje izazivaju podočnjake.
DRUŠTVO
Nova godina na japanski način: 108 zvona za novi život
Komentar