Katar 2022

Opijeni Henesijem /foto/

Sve do 86. minuta Vejn Henesi bio je heroj reprezentacije Velsa, ali je bio dovoljan jedan trenutak nepromišljenosti da postane tragičar.
Sputnik
Iran je napravio veliko iznenađenje i savladao reprezentaciju Velsa (2:0), ali je na to morao da čeka poslednje minute na utakmici jer je pre toga gotovo savršeno posao odradio Vejn Henesi.
Skidao je čiste šuteve u gol Henesi, odolevao je pritisku koji su Iranci pravili tokom cele utakmice, ali sve je palo u vodu u 86. minutu kada je neoprezno istrčao skoro 20 metara ispred gola.
Henesi se zakucao u Mehdija Taremija, sudija je odmah izvadio žuti karton, ali bila je to blaga kazna za golmana Velsa. Posle konsultacije sa VAR sobom sudija je ponišito žuti, a izvadio direktan crveni karton.
Velšani definitivno imaju za čim da žale jer je Henesi imao neverovatne odbrane. Ofanziva Irana nije stala od početka drugog poluvremena i morao je golman Velsa da bude skoncentrisan u svakom trenutku, a usledio je i period posle kog je mogao da postane pravi heroj.
Kao na traci ređale su se šanse u 50, 52,63,72 i 73. minutu za selekciju Irana i prosto je bilo neverovatno sa koliko je žara i budnosti brani Henesi.
1 / 6
Iran – Vels Vejn Henesi
2 / 6
Iran – Vels Vejn Henesi
3 / 6
Iran – Vels Vejn Henesi
4 / 6
Iran – Vels Vejn Henesi
5 / 6
Iran – Vels Vejn Henesi
6 / 6
Iran – Vels Vejn Henesi
Međutim u 86. minutu kada je Vels bio blizu da odoli Iranu, Henesi je nesmotreno odreagovao i definitivno zasluženo napustio teren.
Vels je ostao sa igračem manje, odlučeno je da nadoknada bude devet minuta, a bilo je jasno da je Iran u odličnoj prilici da napravi senzaciju jer je sve mirisalo na gol i dok su sa rivalom bili jednaki na terenu.
Katar 2022
Mundijal, 6. dan: Sreća sačuvala Engleze i Holanđane, Iranci oduševili
Katar 2022
Dao gol, ali se srce steglo: Kamerune, izvini!
Katar 2022
Nestvarna utakmica u Kataru! Iran srušio Vels u poslednjim minutima nadoknade
Komentar