SPORT

Andrej je stigao do najveće pobede u karijeri: „Ima mnogo vatre u meni“

Ruski teniseri Andrej Rubljov i Danil Medvedev odigrali su spektakularan meč u grupnoj fazi Završnog mastersa u Torinu, a godinu dana mlađi Andrej istakao je da mu je ova pobeda emotivno najbolja u karijeri.
Sputnik
Obojica znaju da lako planu i kada imaju razloga i kada ga nemaju, ali znaju i da igraju vanserijski tenis koji je Torino mogao da gleda sa oduševljenjem.
Andrej Rubljov izborio je pobedu protiv Danila Medvedeva na neverovatan način, iako je mogao daleko lakše da uđe u meč. Svestan je mladi ruski teniser koliko je trijumf nad sunarodnikom važan, a ne krije da mu je to jedna od najvećih pobeda u karijeri.
„Ne znam da li mi je ovo najveća pobeda, ali jeste velika. Danil je jedan od najboljih igrača, Grend slem šampion, osvajao je i ovu titulu. Emotivno najbolja pobeda jer je bilo toliko dramatično, a uspeo sam da se oporavim posle načina na koji sam izgubio prvi set“, rekao je Rubljov, koji je propustio sedam set lopti i veliku predsnot od 6:2 u prvom setu.
Iskreno je Rubljov u nekoliko navrata govorio da mora da pobošlja svoje ponašanje na terenu i mentalnu snagu, a pobeda protiv Medvedeva je dokaz da ima pomaka jer nije dozvolio sebi da padne posle dramatičnog prvog seta.
„Obično posle tako nečeg mislim da ne bih speo da pobedim. Sad ne samo da sam pobedio, nego je to bio i taj brejk trećeg seta, i opet sam ispustio vođstvo. Ovakav scenario, ovakva pobeda je novost za mene“, iskren je ruski teniser.
Rubljov je takođe primetio da se bolje ponaša na terenu.
„Ovaj meč pokazuje da ima poboljšanja, ali potrebno je vreme. Imam mnogo vatre unutra, mislim da mi je u tom smislu duplo teže nego ostalima. Svako ima svoju slabost. Nekima je teško da budu agresivni, to moraju da uče, neki moraju da rade na defanzivi, a neki moraju da napreduju na mentalnom planu. Ja sam jedan od tih, ali potrebno je vreme“, zaključio je Rubljov.
U drugom meču grupe faze sastaju se Rubljov i Novak Đoković.
►Za Sputnjik je nedavno pričao Novak Đoković.
SPORT
„Sramota koja se ne može zaboraviti“ – bio od početka uz Novaka, a sada ga pustio u Australiju
SPORT
Đoković otkrio kako „ulazi u glavu“ Cicipasa
SPORT
Novak Đoković ide u Australiju! Ministar poništio zabranu – velika pobeda srpskog šampiona!
Komentar