SPORT

Piksi pred Švedsku: Imamo dva muzičara, zašto da ne sviraju zajedno?

Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, na konferenciji za medije pred meč sa Švedskom u Ligi nacija (24. septembar 20.45), poručio je da Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović mogu zajedno da predvode napad. Piksi je to učinio u svom stilu, slikovito, uporedivši srpske devetke sa sjajnim muzičarima.
Sputnik
Iako je u centralna tema konferencije bila rezervisana za meč sa Švedskom, novinar italijanske „Gazete delo sport“ prevalio je put do Beograda kako bi Piksija pitao o Vlahoviću, kojeg dugo nije bilo među Orlovima, ali je sada konačno u starom jatu.
„Očekivao sam neko pitanje o utakmici, ne o Vlahoviću. Dušan radi naporno u Srbiji, srećan je što je ponovo ovde sa nama. Motivisan je za naredne dve utakmice. Kao selektor sam vrlo zadovoljan. Možda u Italiji očekuju da postiže golove na svakoj utakmici, ali Serija A je teška. Sve u svemu, on je sjajan momak i žrtvuje se za tim. Očekujem da za Srbiju bude tu. U odličnoj je fizičkoj spremi, nema povreda“, istakao je selektor Srbije.
Usledilo je pitanje da li Mitrović i Vlahović, dve klasične devetke, mogu da zaigraju u tandemu od prvog minuta u subotu protiv Švedske.
„Sve je moguće, na kraju smo ovog turnira Lige nacija. Još dve utakmice su ostale. Želimo da budemo u konkurenciji za prvo mesto, a meč sa Švedskom biće težak. Moraćemo da uradimo sve što je potrebno da pobedimo. Potrebna su nam tri boda. Da li ću igrati sa Mitrovićem i Vlahovićem? Obojica su sjajni napadači i ne vidim problem da budu zajedno na terenu. Kada imate dva muzičara, ne vidim razlog da ne sviraju zajedno“, konstatovao je selektor Dragan Stojković Piksi.
SPORT
Stojkovića pitali za „srpskog sina“ koji flertuje s Nemcima, Tadić odgovorio na kritike
SPORT
Orlovi, pocepajte tako Šveđane i Norvežane /video/
SPORT
Srbija ostala bez bisera – otišao je na sever
SPORT
Piksi mu slepo veruje, porede ga sa Vidićem, a on „spušta loptu“: Još je rano...
Komentar