SPORT

Doneo je zlato Srbiji i poručio: „Bio sam spreman da umrem u borbi!“

Svetsko prvenstvo u rvanju koje se održava u Beogradu teče fantastično za predstavnike Srbije – zemlja-domaćin je ubedljivo najuspešnija selekcija šampionata sa četiri zlatne medalje. Poređenja radi, nijedna druga država nije osvojila više od jedne zlatne medalje.
Sputnik
U nedelju su se na vrh pobedničkog postolja popeli Ali Arsalan i Zurabi Datunašvili, a u ponedeljak su svetski prvaci postali i srpski rvači grčko-rimskim stilom Sebastijan Nađ i Mate Nemeš.
Sebastijan Nađ trijumfovao je u kategoriji do 63 kg, pošto je u finalu savladao Lerija Abuladžea iz Gruzije rezultatom 3:1. Nađ je u polufinalu ubedljivo savladao Taleha Mamadova iz Azerbejdžana 5:0.
„Abduladze je sjajan rvač – imali smo meč u februaru, tako da smo se dobro poznavali. Želim mu mnogo uspeha u budućnosti. Danas sam bio spreman da umrem u borbi, sve sam želeo da uradim kako bih pobedio. Rvao sam bez greške i zadovoljan sam pobedom. Ovo je prvi put u karijeri da sam učestvovao na velikom seniorskom takmičenju u Beogradu, bilo je sjajno što sam imao podršku domaće publike. Nastupao sam ranije u Novom Sadu, tada sam osvojio drugo mesto“, izjavio je Sebastian Nađ.
Do titule svetskog prvaka u kategoriji do 67 kilograma Mate Nemeš stigao je pobedom nad Irancem Abdelhamidom Geraejom rezultatom 5:4. Nemeš je napravio pravi podvig ako se u obzir uzme činjenica da je Iranac Geraeja aktuelni olimpijski šampion.
„Mislio sam da je u prvom periodu protivnik bio duplo bolji od mene. Možda je sve to bilo u mojoj glavi. Uspeo sam da se odbranim od njegovog hvata, koji je došao do svih pobeda u Beogradu dosad. Pobeđuje onaj koji je psihološki spremniji, a mislim da je on imao veći pritisak jer je olimpijski šampion. Domaća publika mi je mnogo pomogla“, kazao je posle osvajanja zlatne medalje Mate Nemeš.
SPORT
Dve zlatne medalje za Srbiju u Beogradu!
SPORT
Još dve zlatne medalje za Srbiju u Beogradu!
Komentar