Evrobasket 2022

Italija „krčka“ novo čudo, Luka spreman za „jači trening“: Ko ide u polufinale Evrobasketa?

Poznato je da prvi polufinalni par Evrobasketa čine Nemačka i Španije, a za mesto u drugom paru boriće se Francuzi protiv Italijana od 17:15 i Slovenci protiv Poljaka od 20:30.
Sputnik
Kao jedni od favorita Francuzi su uspeli da stignu do polufinala Evropskog prvenstva u košarci posle tri pobede u grupnoj fazi i trijumfa nad Turskom u dramatičnom meču osmine finala.
Međutim, sada sledi pravi spektakl i najbolja prilika da se dokažu kao favoriti jer igraju protiv Italijana koji su eliminisali Srbiju.
Sa takođe tri pobede u grupi Italijani su stigli na megdan sa nepobedivom Srbijom. Iako su Orlovi vodili većim delom utakmice, Italijani su preokrenuli u završnici i naneli Srbiji težak i bolan poraz.
Sve vesti sa Evrobasketa pratite u našem specijalu.
Koliko god silni bili protiv Francuza im neće biti lako. Poslednji put Italija je u košarci pobedila Francusku davne 2003. godine na Evropskom prvenstvu.
Drugi polufinalista tog para biće bolji iz duela Slovenija – Poljska. Slovenci su jedini poraz na šampionatu doživeli od Bosne i Hercegovine, a u osmini finala eliminisali su selekciju Belgije.
Sa druge strane Poljaci su prošli trnovit put, ali posle pobede nad Ukrajinom za plasman u četvrtfinale dokazali su da su izuzetno motivisani i da ne odustaju od priređivanja iznenađenja.
Slovenija je veliki favorit pogotovo jer je ta reprezentacija aktuelni šampion, a Poljaci će morati da se nadaju da Luka Dončić neće biti raspoložen što je nalik nemogućem u ovoj fazi prvenstva.
Evrobasket 2022
Kako je Janis „nacrtao“ grčki kraj /video/
Evrobasket 2022
Usijanje u Berlinu – ali njihova podrška je nešto posebno
Evrobasket 2022
Tvorac nemačkog čuda ne da kreditnu karticu: Razvodio sam se tri puta
Komentar