SPORT

Rus u slobodnom padu

Ruski teniser Andrej Rubljov od ponedeljka će ispasti iz top 10 prvi put još od septembra 2020. godine. Za sve je kriva serija loših rezultata na turnirima kao i činjenica da su mu oduzeti bodovi sa Vimbldona.
Sputnik
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Rubljov će ispasti iz top 10 posle 97 vezanih nedelja, a da je izdržao još samo malo mogao je da postane 17. aktivni igrač sa 100 i više nedelja u top 10 i ukupno 79. teniser u istoriji ove igre.
Međutim, Rubljov je dospeo u poslednje vreme u seriju loših rezultata koja je kulminirala eliminacijom sa Mastersa u Sinsinatiju od Tejlora Frica u osmini finala.
Pre toga, ispadao je redom u Montrealu (drugo kolo), Vašingtonu (polufinale), u Hamburgu (osmina finala), Baštadu (polufinale), Haleu (drugo kolo), na Rolan Garosu (u četvrtfinalu)...
Na Vimbldonu nije mogao da nastupi zbog situacije u Ukrajini, ali je i u tu izgubio poene jer je ATP svima oduzeo bodove sa turnira odigranog 2021. godine.
Jedine trofeje ove godine osvojio je u Marselju, Dubaiju i u Beogradu, gde je pobedio Novaka Đokovića u finalu sa 2:1 u aprilu.
Iako je poslednjih meseci često izražavao zabrinutost zbog emocija koje ispoljava na terenu, Rubljov još uvek nije odlučio da angažuje psihologa ili menatalnog trenera. A možda je sada baš pravo vreme.
Njegov zemljak Danil Medvedev u prošlosti je imao sličan problem, pa je angažovao specijalistu sa kojim se kasnije rastao nakon što ga je ovaj „obučio“ da kanališe emocije na terenu i suzdržava se od burnih reakcija.
SPORT
Francuzi „pronašli“ Đokovića: „Nole se sprema za Ameriku“ /video/
SPORT
Šta se (ponovo) dešava sa Nadalom?
Komentar